Nieuwe koers bemiddeling werpt vruchten af

Het jaar 2016 verloopt tot dusver voor Plantion bijzonder goed. In de periode tot en met week 28 was de omzet van Plantion bijna 11 procent hoger dan in de vergelijkbare periode in 2015. Terwijl klok en groencentrum naar tevredenheid presteren, is vooral het aandeel van bemiddeling in de groei (+ 21,5 procent) opvallend.

Bij het onderdeel bemiddeling begint de koerswijziging van enkele jaren geleden (focus op verkoop van producten van eigen leden en investering in nieuwe klantrelaties) nu echt vruchten af te werpen. Na stabilisering in 2014 en lichte stijging in 2015 groeit de bemiddelingsomzet dit jaar hard. De klok trekt voortdurend nieuwe kopers en heeft ondanks de prijsdruk een stijgende lijn te pakken ten opzichte van 2015. De vorig jaar ingezette omzetstijging van het groencentrum zet dit jaar door.
Deze gunstige ontwikkeling van de bestaande verkoopkanalen en de start van twee nieuwe activiteiten (Plantion Digitale Marktplaats en Shopp-in) stemmen tot tevredenheid. Plantion ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en investeert in verdere professionalisering van haar organisatie. Dit resulteerde recentelijk onder andere in de benoeming van een tweede directielid en uitbreiding per 1 september van de afdelingen ICT en Marketing & Communicatie.

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Over 2015 realiseerde Plantion een omzet van 91,6 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.