Hoogeveen – De eerste editie van het ondernemerscongres GardenExperience is afgelopen vrijdag zeer succesvol verlopen. Stichting TuinKeur wilde als organisator een dag neerzetten waar ‘visie’, ‘toekomstperspectief’ en ‘(omgang met) verandering binnen het ondernemerschap’ centraal staan. Dat dit leeft bij de hoveniers bleek zowel uit de opkomst (ca. 300 hoveniers), als uit de zeer actieve houding.

GardenExperience had zijn locatie in theater de Tamboer in Hoogeveen. Het geheel was warm aangekleed en er waren diverse stands aanwezig van sponsoren.

Het ochtendprogramma bestond uit een plenair gedeelte waar een vijf tal sprekers aan bod kwam, waaronder tv-hovenier Jurgen Smit en autocoureur Tom Coronel. Elke spreker deelde zijn ervaringen over het ondernemerschap. ‘Geen hapklare opsomming van tips, maar inspirerende ondernemersverhalen’, aldus dagvoorzitter Peter Loef. Tom Coronel gaf in zijn gedeelte veel prijs over het internet ondernemen. Een onderwerp waar men in de hoveniersbranche nog veel van kan leren.

Het middagprogramma sloot aan op de onderwerpen van het plenair gedeelte. Automatisering, personeel, marketing, offertes en internet kwamen ondermeer aan bod. Het interactieve karakter bij de diverse workshops hield het zeer boeiend en leerzaam. Ondanks dat de dag aardig was gevuld vond menig hovenier de workshops nog te kort. Graag hadden ze nog meer geleerd.

Peter Loef, dagvoorzitter van GardenExperience 2012, was na afloop op Twitter positief over de eerste editie van de beurs: ‘GardenExperience was niet alleen goed maar ook echt leuk. Wat een fijne gesprekken weer gevoerd en bijzondere mensen ontmoet!’

Een geslaagde dag waar interactie en leren de kernwoorden zijn geweest. Het blijkt maar weer dat veel hoveniers open staan voor en de noodzaak inzien van verandering in ondernemen. Het ondernemerschap leeft binnen de hoveniersbranche en daar mogen we trots op zijn!

De volgende editie voor GardenExperience staat al gepland voor vrijdag 13 september in 2013. ‘Een ongelukkige dag om te werken, maar een gelukkige dag om te leren!’, aldus initiator Stichting TuinKeur.