Tuinfeestje met Hebe ‘Addenda’ 

Open huis voor vlinders

Voor tuinliefhebbers en voor onze gevleugelde vrienden presenteert Addenda deze zomer haar complete Hebe-collectie met nectarrijke bloempluimen. Juist wanneer in de meeste bloeiende tuinplanten over hun hoogtepunt heen zijn, zorgt Hebe volop voor kleur en fleur. De tuin ziet er weer aantrekkelijk uit en… het open huis voor vlinders kan beginnen.

Struikveroncia
Het kwekerscollectief Addenda teelt drie verschillende soorten Hebe, ook wel bekend als struikveronica. Ze variëren qua pluimgrootte, bloemkleur en bladkleur. Hebe ‘Donna’ met donker blad heeft bloempluimen van ongeveer 7 cm in blauw, wit, paars, lila, roze en rood. De paarse Hebe ‘Granda’ heeft de grootste pluimen: ruim 10 cm. Hebe ‘Classica’ kenmerkt zich door bont blad en is verkrijgbaar met blauwe en paarse pluimen.

In potten
Door de compacte vorm van de plant zorgen een paar Hebe’s al voor een kleurrijk accent in de border. In potten is de plant een echte aanwinst voor balkon of terras. Zet een paar Hebe’s op de tuintafel of plant ze in een witte pot en plaats het geheel in een mand van gaas. Dat geeft een luchtig en speels effect. Heb je eenmaal de smaak te pakken? Hang een pot met Hebe aan de kale muur of schutting. Dat is met een haakje en een lint zo gebeurd.

Sterk
Hebe’s zijn sterke tuinplanten en kunnen zowel op een plek in de volle zon als in de schaduw staan. Geef Hebe, met name in potten, wel regelmatig water zodat de potkluit niet uitdroogt. Eens per twee weken een beetje plantenvoeding resulteert in een extra rijke en lange bloei.

Hebe van Addendakwekers is vanaf augustus verkrijgbaar vanaf € 2,49 bij onder andere tuincentra en bloemisten. Meer informatie en inspiratie over Hebe vind je op www.addenda.info.

Hebe Addenda

Hebe Addenda

Hebe Addenda

Hebe Addenda

Hebe Addenda

Hebe Addenda

Hebe Addenda

Hebe Addenda