Een keur van  boomkwekerijbedrijven in de Nessepolder te Boskoop openen op zaterdag 18 juni 2016 van 10.00 uur tot 17.00 uur hun deuren tijdens de zesde editie van de Open Kwekerijdag Greenport Boskoop. Dit jaar is er een keuze uit boomkwekerijbedrijven met snijheesters, een bijzonder boomkwekerijproduct dat in boeketten en bloemstukken worden verwerkt, klimfruit en klimplanten, de teelt van de welbekende Skimmia’s , de mooie vormen van Buxus en alles wat maar met de boomkwekerij te maken heeft.

open_kwekerij_dag_boskoop1

Ieder jaar is anders
De Open Kwekerijdag Greenport Boskoop wordt jaarlijks in een ander deel van de Regio Boskoop gehouden waardoor er ieder jaar toch weer iets anders te zien en te beleven is. Dit jaar is gekozen voor de Nessepolder omdat dit toch wel een hele bijzondere plek is, gelegen tussen Alphen aan den Rijn, Hazerswoude en Boskoop.  Hier vinden we uitgestrekte bedrijven die allemaal op een bijzondere manier met elkaar verbonden zijn.

open_kwekerij_dag_boskoop2

De dynamiek van de boomkwekerij

De Greenport Boskoop staat bekend om zijn grote diversiteit in boomkwekerijbedrijven. In de regio vindt met grote vakmanschap de productie  van vele bomen, struiken en planten plaats die de hele wereld over gaan. Soms als klein plantje, soms als mooie bloeiende plant, maar ook als grote boom of struik. Hoe dit allemaal gaat en wat er bij komt kijken is tijdens de Open Kwekerijdag te zien in de Nessepolder. De Open Kwekerijdag is een dagje uit voor jong en oud, voor het hele gezin en geheel gratis toegankelijk. Noteer 18 juni alvast in de agenda. Meer informatie op www.openkwekerijdag.nl

open_kwekerij_dag_boskoop3