Voldoende instroom in het VMBO blijft een zorg. Branchevereniging VHG start daarom pilotprojecten met een aantal AOC’s. Kern van het plan is dat leerlingen op het groene VMBO meer in aanraking komen met wat er in onze mooie sector gebeurt. Hiervoor worden leskaarten ontwikkeld over verschillende lesthema’s. 

Op het thema tuinontwerp wordt bijvoorbeeld een leskaart ontwikkeld met informatie over hoe je dit als docent met een bedrijf vorm kunt geven via een bedrijfs- of projectbezoek, een gastles of een doe-opdracht. VHG zal rondom een aantal VMBO-locaties een groep van bedrijven formeren die hieraan mee willen werken om zo de jonge mensen die we hard nodig hebben, te verleiden om te kiezen voor het groene MBO.

Praktisch
De kaarten worden gemaakt door het Ontwikkelcentrum in Ede samen met enkele docenten. Doel is om ze heel praktisch te maken. Om ze op het bedrijfsleven toegesneden te krijgen, zoeken we enkele ondernemers die mee willen denken. Heeft u één dagdeel beschikbaar om op een centraal gelegen locatie met mensen uit het onderwijs mee te werken aan deze kaarten? Laat het weten aan Jeroen Zijlmans via (030) 659 56 66 of j.zijlmans@vhg.org. Ook met vragen kunt u bij hem terecht.

VHG

Bron: 31-03-2016 |  Branchevereniging VHG