Eigentijdse klassieke stadstuin in Woudrichem is ‘Tuin van het jaar 2014’

Een vakjury van Branchevereniging VHG heeft een eigentijdse klassieke stadstuin in Woudrichem gekozen tot ‘Tuin van het jaar 2014’. Deze tuin is aangelegd door De Rooy Hoveniers in Dussen. De publieksprijs ging naar een eclectische stadstuin in Eindhoven, gemaakt door Frank Crooijmans Hoveniers in Eindhoven. De prijzen zijn uitgereikt door Branchevereniging VHG tijdens een drukbezochte vakavond op de Floraliën in ’s-Hertogenbosch. U kunt zich nog inschrijven voor de Tuin van het Jaar 2015.

Van alle bezochte tuinen heeft de vakjury er dit jaar zes genomineerd. De jury spreekt bij de winnaar over “een moderne, prikkelende, architectonische tuin met een klassiek tintje die perfect past in zijn omgeving. Het bijzondere ontwerp valt op door een geslaagde mix van oude en moderne elementen”. Ontwerper Günther de Rooy is ‘superblij’ met zijn prijs. “We hebben al vaker meegedaan met deze competitie, maar we wonnen nog nooit. Deze tuin is voor ons bijzonder omdat hij door de keuze van de materialen en beplanting naadloos aansluit bij het huis en de omgeving.”

Publieksprijs naar Eindhoven

Via Facebook kreeg de eclectische stadstuin in Eindhoven van Frank Crooijmans Hoveniers de meeste stemmen van het publiek. De vakjury noemt deze tuin “een dynamisch doordacht ontwerp waar is gespeeld met verschillende hoogtes en verticale lijnen. Mooi passend bij het huis en zeer vakkundig uitgevoerd.” De winnaars ontvingen hun prijzen, een bronzen beeld en een oorkonde, uit handen van Rien van der Spek, voorzitter van Branchevereniging VHG, en Jan Poodt, voorzitter van het voormalige Hoveniers Informatiecentrum.
De overige genomineerde tuinen zijn gemaakt door Eco-Care uit Zutphen, Jaap Sterk Exteriors uit Beek-Ubbergen, Puur Groen projecten uit Liempde en Tuinontwerp- en Adviesbureau GroenXpert uit Wijchen.

Bekijk hier de foto’s van de prijsuitreiking.

Schrijf nu in voor Tuin van het Jaar 2015

De ‘Tuin van het jaar’-verkiezing is dé hovenierscompetitie voor de best aangelegde tuin. Deze competitie wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Branchevereniging VHG die het stokje overnam van het HIC. De competitie staat open voor alle hoveniersbedrijven die staan ingeschreven bij het Productschap Tuinbouw.  Vanaf 2016 zal de inschrijving zich beperken tot de leden van Branchevereniging VHG.

De mooiste tuin van Nederland?

Heeft u onlangs, of alweer enige tijd geleden de mooiste tuin van Nederland aangelegd? Is uw opdrachtgever daar dik tevreden over en vindt u dat deze tuin onderscheiden moet worden met een prijs?

Raadpleeg dan onze website en schrijf u snel in voor De Tuin van het Jaar 2015. Dat kan nog tot en met vrijdag 13 juni 2014.  Op de site staan ook de spelregels vermeld waaraan de door u aangelegde tuin moet voldoen en beoordelingscriteria die de commissie hanteert om uiteindelijk de winnaar van de Tuin van het Jaar 2015 te kiezen.

De competitie vindt in de periode mei tot juli 2014 plaats en zal in het voorjaar van 2015 tijdens een feestelijke prijsuitreiking en de daarop aansluitende publiciteitscampagne zijn beslag krijgen.

Bron: Branchevereniging VHG | Fotomateriaal door: Jadijfoto