Heb je veel tegels in je tuin liggen en wil je helpen om de gemeente Oss groener te maken? Dan heb je nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever zaterdag 23 juni een tegel met waardebon in en je krijgt van de gemeente een gratis plant. Waarom? Een groene omgeving is beter voor mens en dier.

Nu het aantal hevige hoosbuien toeneemt, hebben steden en dorpen steeds vaker te maken met wateroverlast. Door de vele verhardingen kan het water niet snel weg en lopen riolen en straten over. Met allerlei nadelige gevolgen en een flinke kostenpost voor gemeente en inwoners. Omdat gemiddeld 40 procent van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren, hebben we ieders hulp nodig. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving.

Kom in actie

Knip de waardebon uit en lever deze met één tegel of twee klinkers in en je krijgt van een gratis plant. Daarmee maakt de gemeente samen het begin om de omgeving groener te maken. Je kunt de waardebon ook vinden op www.oss.nl/groen en bij de balie in het gemeentehuis in Oss. De actie is op zaterdag 23 juni van 09.00 tot 17.00 uur bij tuincentrum Coppelmans Oss, Frankenbeemdweg 50 in Oss.

Nodig ook je buren, vrienden en kennissen uit: hoe meer tegels we kunnen innemen en planten we kunnen weggeven, hoe beter. Je kunt kiezen uit drie soorten planten en op=op. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas. Samen zetten we ons in voor een groener Oss.

Meer informatie? www.oss.nl/groen.

Bron:
Gemeente Oss