Doe het zelf voor balkon & terras

Zin in kleur? Met Bellis, primula en viool heb je in een mum van tijd een vrolijke lentesfeer op je balkon of terras. Plant deze voorjaarsbloeiers overal waar je wel wat kleur kan gebruiken. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, is niets meer veilig.

20140402_overal_lente6

Maak er een potje van
Potten, pannen, schalen, kopjes… Neem een duik in je keukenkast en je vindt de mooiste ‘potten’ voor lentebloeiers. Wel eens een viooltje of primula in een oude trechter geplant? Of in een retro koffiepot? Gewoon doen! Het effect is spannend en verfrissend – net als de lente zelf. Als je nu aan de slag gaat, kun je tot in de zomer genieten van je kleurrijke creaties.

20140402_overal_lente5

Alles uit de kast
Heb je nog plantjes over? Zoek dan buiten verder naar spullen die wel een kleurenboost kunnen gebruiken. Die oude lantaarn ziet er met een gele primula weer super uit. Zelfs een oude vogelkooi moet er aan geloven – laat bijvoorbeeld violen langs de tralies naar buiten groeien voor een lekker weelderig effect. Heb je een tuin? Dan is er in het voorjaar altijd wel ergens een kaal stukje grond te zien. Beplant het nonchalant met witte Bellis – alsof ze spontaan zijn opgekomen.

20140402_overal_lente4

Zelfgemaakt
Je hebt vast nog wel een paar glazen potjes klaarstaan voor de glascontainer. Niet weggooien! Gebruik deze potten als alternatieve bloempotjes. Wikkel er vrolijk gekleurd touw omheen (wol kan ook, maar touw past beter bij de frisheid van de lente). Wikkel er vervolgens een dun ijzerdraadje omheen, waar je een ophanglusje aan draait. Plant in elk potje een lentebloeier. Leuk om je balkon of terras mee op te vrolijken of om cadeau te geven.

20140402_overal_lente3

Nog even kort
Bellis (Meizoentje), primula (Sleutelbloem) en viool (Viola) zijn typische voorjaarsbloeiers en makkelijk te verzorgen. Geef ze regelmatig water en pluk de oude bloemetjes weg. Dan heb je er tot in de zomer plezier van.

20140402_overal_lente2

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatplantendoen.nl