Stichting Nationale Boomfeestdag en Vereniging PEFC Nederland hebben besloten om structureel met elkaar te gaan samenwerken in de promotie van duurzaam bosbeheer en het onder de aandacht brengen van het belang van bomen en bossen bij de generatie van de toekomst. De afspraak is geheel in lijn met het thema van de onlangs gehouden PEFC bijeenkomst: Bos voor de volgende generaties. Directeur Peter Derksen van Nationale Boomfeestdag ontving van voorzitter Kees Boon van PEFC Nederland het allereerste exemplaar van het unieke PEFC notitieboek waar achterin de essentie van de zorg voor duurzaam bosbeheer is geïllustreerd.

Op de onlangs gehouden jaarbijeenkomst van PEFC Nederland, die in het teken stond van het belang van duurzaam bosbeheer voor de toekomstige generaties, was directeur Peter Derksen van Stichting Nationale Boomfeestdag één van de sprekers. De stichting heeft al bijna 60 jaar ervaring met het betrekken van kinderen bij de aanplant van bomen. Duizenden ouderen zullen zich nog “hun” boomplant dag herinneren en weten waar zij toen “hun” boom hebben geplant. Bomen planten is een geweldige ervaring die bijblijft. Nationale Boomfeestdag en PEFC vinden het van belang dat mensen al vroeg leren beseffen dat aandacht besteden aan bomen en bossen en het verstandig gebruik van die bossen essentieel is.

De logische verbinding tussen Nationale Boomfeestdag en PEFC was dus snel gelegd. PEFC en Boomfeestdag hebben daarom een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. Het overhandigen van het eerste exemplaar van het unieke notitieboek was de toepasselijke bezegeling van de samenwerking. Achterin het notitieboek wordt de vraag Waarom Duurzaam Bosbeheer? met 11 illustraties beantwoord: Voor onze kinderen en kleinkinderen. De toekomstige generaties. Daarom!

Bron: Boomfeestdag