De 34e editie van Plantarium showt de boomkwekerijsector in al haar facetten. Innovatie, sortiment, kennis en vakkundige, gedreven medewerkers zijn belangrijke pijlers onder het succes van de onderneming. Zij komen allemaal aan bod op Plantarium 2016.

 

Naast de 300 internationale exposanten, die een enorm assortiment boomkwekerijproducten voor de consumentenmarkt en institutionele markt presenteren, biedt Plantarium meer. De toeleverende bedrijven tonen én showen de nieuwste ontwikkelingen. En de programmering op de vakdagen maakt Plantarium tot dé Boomkwekerijvakbeurs eind augustus die niet mag ontbreken in de agenda.

 

Het Beste idee van Plantarium

Plantarium is hét platform om ideeën, concepten en innovaties aan een nationaal en internationaal publiek te tonen. Het thema dit jaar “Show It” wordt aangegrepen om nieuwe ideeën daadwerkelijk te presenteren. Naast vakgenoten worden MBO en HBO studenten (diverse richtingen) uitgedaagd om met hun innovatie of idee mee te doen aan de prijsvraag “Het Beste idee van Plantarium”. Het idee moet enig verband hebben met de hele keten in de sierteeltsector, voor nu of voor in de toekomst. Op een speciaal ingericht innovatieplein, wordt door middel van een pitch het idee aan het publiek en de vakjury getoond. De vakjury beoordeelt op diverse criteria. Publiek en vakjury bepalen tezamen welke inzending de titel “Beste idee Plantarium 2016” mee krijgt. Meer informatie over “Het Beste idee van Plantarium” en het aanmeldingsformulier staat op www.plantarium.nl/beste-idee.

 

Het Beste Green Team Plantarium 2016

Ondernemers zijn trots op hun medewerker(s), immers zij zijn medebepalend voor het succes van de onderneming. Aan medewerkers worden eisen gesteld op het gebied van kennis, vaardigheden en sociale contacten (teamwork). Als blijk van waardering kunnen ondernemers hun medewerkers nomineren voor “Het Beste Green Team Plantarium 2016”. Plantarium organiseert deze verkiezing in 5 categorieën: Boomkwekerij, Tuincentrum, Handelsbedrijf, Hovenier/Groenvoorziener en Toeleverend. Elke categorie kent een onderverdeling in kleine teams (tot 5 medewerkers) en grotere teams (meer dan 5 medewerkers). Kijk op www.plantarium.nl/greenteam voor meer informatie.

 

Sortiment on stage

In samenwerking met de Koninklijke Vereniging Boskoopse Culturen organiseert Plantarium op vrijdag een seminar met als titel “Sortiment on stage”. Het seminar bestaat uit een 7-tal korte lezingen en tussentijdse workshops en beursbezoeken. In het programma komen thema’s als: “toepassing”, “plant van de toekomst”, “ziekte resistentie/gezondheid”, “klimaatverandering”, “nieuwigheden en marketing”, “biodiversiteit” en “nieuw is niet goed genoeg maar beter” aan bod. Het definitieve programma met sprekers en het inschrijfformulier voor deelname aan het seminar verschijnt binnenkort op www.plantarium.nl/sortiment.

Plantarium 2016 - Nieuwigheden worden bekeken

 

Plantarium wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Inschrijven voor de beurs is nog mogelijk via www.plantarium.nl.