Met een mooi, internationaal, deelnemersveld, zowel in de hoofdhal als op het nieuwe kwekersplein krijgt Plantarium 2017 haar definitieve vorm. Op 1 juni aanstaande wordt de indeling tijdens de deelnemersvergadering vastgesteld. Naast de standhouders zijn vijf Houses of Inspiration prominent op de beurs aanwezig.

Bron van inspiratie

De vijf Houses of Inspiration vormen een inspiratiebron op het gebied van groene toepassing en hebben als thema: Urban Gardening, Christmas, Green Concepts, Hydrangea en Novelties. De invulling van de thema’s komt tot stand door samenwerking van kwekers, toeleveranciers en arrangeurs.

Kwekersplein

Kwekers die op een eenvoudige wijze en zonder standbouw hun product aan de bezoekers willen tonen, kunnen nu op Plantarium terecht op het nieuwe kwekersplein. Door samenwerking met Varb kunnen zij hier hun najaarsaanbod, zowel fysiek als digitaal, presenteren. Naast kwekers uit Nederland hebben zes bedrijven uit België zich al aangemeld. Varb gebruikers die geen kweker zijn kunnen terecht in het Varb café dat op een centraal punt op het kwekersplein is gesitueerd. Zij kunnen hier een tafel met naamsvermelding reserveren en zo het gesprek aangaan met de bezoekers. Inschrijven voor het kwekersplein gaat via de website van Plantarium.

Techniek, zowel binnen als buiten

De toeleveranciers hebben de weg naar Plantarium gevonden. Nu er meer kwekers meedoen, in een aantrekkende markt, biedt Plantarium ook voor toeleveranciers kansen. Naast de vertrouwde deelnemers als JAVO, Pöppelman en Jiffy zijn er diverse nieuwkomers zoals Wildkamp, Hortistock, Yoska Productie en ouddeelnemers VDH Foliekassen BV en Agrower op aanwezig. Diverse toeleveranciers maken van de mogelijkheid gebruik om hun product buiten te presenteren en demonstreren.

Holygreen groenfestival

Het eerste groenfestival tijdens Plantarium heeft de naam Holygreen gekregen. Holygreen is een festival voor én door Greenlovers en biedt een programma waarbij eten, drinken, chillen en natuurlijk dansen centraal staat. Een enthousiaste groep Holy Greeners is druk bezig met de line-up, food & beverages en de to-do items. Volg de Holy Greeners via Facebook en de nieuwe site www.holygreen.nl.

Nog enkele plaatsen beschikbaar

De 35e editie van Plantarium is bijna volgeboekt. In de hoofdhal zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Opgeven voor rechtstreekse plaatsing kan tot 29 mei 2017. Deelnameformulieren zijn te vinden op www.plantarium.nl. Plantarium wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.