Hulp bij keuze van functioneel groen

Boomkwekerij Darthuizer brengt per oktober 2014 de vijfde editie van de gids ‘De 500 beste planten voor het functioneel groen’ uit. De laatste editie verscheen in het najaar van 2011. De nuttige groengids in handzaam ‘binnenzak’-formaat bevat 286 pagina’s en is speciaal samengesteld voor professionals in het groen maar zeker ook voor gepassioneerde tuiniers. De beknopte basisinformatie met foto per plant geeft snel en optimaal inzicht in de praktische toepasbaarheid. De eerste editie verscheen in 2005 en sindsdien staat de gids ook bekend als het ‘500-boekje’. Arnoud Oortwijn van Darthuizer: “Er is elk jaar veel vraag uit de markt naar dit boekwerk, ook vanuit de groene opleidingswereld. Dit is voor ons het bewijs dat het 500-boekje invulling geeft aan de behoefte naar praktische informatie”.

Plantentop 500 Compleet

De vernieuwde groengids is ingedeeld in de rubrieken heesters, klimplanten, rozen, coniferen en vaste planten. Alle 500 planten zijn geselecteerd op onder meer sierwaarde, mate van onderhoud, ziekteresistentie en vorstbestendigheid. In de Plantentop 500 van planten voor het openbaar groen zijn diverse nieuwe planten opgenomen die een betere resistentie, gezondheid of gebruiksgemak hebben dan soortgenoten. Nieuw zijn bijvoorbeeld de lage vlinderstruiken ‘Purple Chip’ en ‘White Chip’ en de struikroos ‘Sexy Lady’. Daarnaast is er deze editie extra aandacht voor vaste planten die onderhoudsextensief zijn.

Plantentop 500 Bijvriendelijk

In een oogopslag lees je per plant de eigenschappen zoals (bloem)kleur, plantdichtheid, winterhardheid en mate van onderhoud. Daardoor is het boekje een ideale hulp bij een verantwoorde plantkeuze voor openbaar groen. Van de meeste planten wordt ook een richtprijs gegeven en zijn extra vermeldingen gemaakt wanneer de plant bijvriendelijk en/of geurend is.

20141006_boekje_500+darthuizer_boomkwekerij

Het vijfde editie van de gids “De 500 beste planten voor het functioneel groen” is exclusief verkrijgbaar via www.darthuizer.nl voor € 19,95.