Guus van Logtestijn treedt met ingang van heden toe tot de directie van Plantion. Naast algemeen directeur Peter Bakker is hij als commercieel directeur verantwoordelijk voor de commerciële afspraken met klanten en aanvoerders. De wens om te komen tot een breder assortiment zal hierbij leidend zijn. Van Logtestijn was binnen het bedrijf al werkzaam als manager commerciële zaken. Met een tweehoofdige directie verwacht Plantion de uitdagingen in de toekomst beter aan te kunnen gaan.

Guus van Logtestijn
Guus van Logtestijn

De uitbreiding van de directie is een logische stap in het groeiproces dat Plantion doormaakt. Het bij de start in Ede, in 2010, geformuleerde vijfjarenplan is naar tevredenheid uitgevoerd en afgerond met een succesvol 2015, waarin de omzet met vier procent toenam en een uitstekend resultaat geboekt werd.
Plantion verwacht dat de marktplaats de komende jaren verder zal groeien. Steeds meer klanten kopen hun producten in Ede. Plantion wil hen op de vertrouwde manier bedienen en ook nieuwe wegen inslaan. Daarbij is het tevens de ambitie om ook klanten van wat verder weg aan Plantion te binden. De voorwaarde om hierin succesvol te zijn, is het bieden van een aantrekkelijk (diep en breed) aanbod van dagverse producten, het hele jaar door.
Met de uitbreiding van de directie reageert Plantion ook op signalen uit in- en externe onderzoeken die zeggen dat een sterke binding met klanten en aanvoerders nog meer centraal moet staan. Ook wordt aangegeven dat een tweehoofdige directie de continuïteit van Plantion als marktplaats beter waarborgt. Tussen Peter Bakker en Guus van Logtestijn is sprake van een verdeling van taken en verantwoordelijkheden, de eindverantwoordelijkheid blijft bij Bakker.

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Over 2015 realiseerde Plantion een omzet van 91,6 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.