NEDERLAND, IJsselstein, 16 Augustus 2016 — Voorbereiden voor Plantarium met 30 nieuwe introducties en een naderende deadline voor het lanceren van hun nieuwe website betekent topsport voor Plantipp. Met nog minder dan een week voor de boeg is het slechts een kwestie van de puntjes op de i zetten en team Plantipp is klaar om een rijk assortiment aan nieuwigheden te presenteren tijdens Plantarium.

“Het voelt alsof we ons voorbereiden voor de Olympische Spelen”, aldus Reinier van Rijssen, eigenaar van Plantipp. “Het lanceren van een nieuwe website betekent alle hens aan dek voor ons kleine team, maar het is gelukt! De website is online vanaf deze week. Nu kunnen wij ons volledig focussen op het afronden van de voorbereidingen voor Plantarium, een belangrijk platform voor ons”.

Vorig jaar wonnen maar liefst 11 variëteiten, vertegenwoordigd door Plantipp, een medaille tijdens Plantarium. Dit jaar zijn er 30 nieuwe variëteiten uit de portfolio van Plantipp die strijden om de felbegeerde titel ‘Beste Noviteit’.

Reinier van Rijssen: “Strijden om de titel of niet, wij zijn trots op alle dertig nieuwe veelbelovende variëteiten, elk met zijn eigen kwaliteiten, verhaal en prestaties. Neem x Sedoro BLUE ELF als voorbeeld. ‘s Werelds eerste Sedum x Orostachys-hybride. Een doorbraak in veredeling doordat er twee geslachten met elkaar zijn gekruist. Lagerstroemia EVELINE’s bloei is prachtig op zo veel vlakken, en wat het nog specialer maakt is dat 10% van de opbrengst naar KiKa gaat, een stichting die zich inzet om de genezingskans van kinderen met kanker naar 95% te vergroten”.

Reinier’s dochter Kim van Rijssen, vertegenwoordiger bij Plantipp, voegt er aan toe: “Vraag mij niet een favoriete variëteit te noemen, ik kan er niet één kiezen. Er is de adembenemende Clematis AMBER die sinds dit jaar de prestigieuze titel RHS Plant of the Year mag  dragen, de Hibiscus MAGENTA CHIFFON, één van de winnaars van de 2016 HTA Plant Show. Bezoekers moeten het met eigen ogen zien en zelf beoordelen tijdens Plantarium”.

Van 24-27 Augustus is team Plantipp present op Plantarium in Boskoop, stand nummer 8.