14-21 juni 2014: Nationale Tuinweek

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden geeft woensdag 11 juni op het Sint Agathaplein in Delft het startsein voor de Nationale Tuinweek.

De Nationale Tuinweek wordt dit jaar voor het eerst gehouden en duurt van 14 tot en met 21 juni. Het is een initiatief van vereniging Groei & Bloei. De grootste tuinvereniging van Nederland en België wil daarmee meer mensen enthousiast maken om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten. In Nederland en Vlaanderen worden die week talloze ‘groene’ initiatieven genomen: van plantenmarkten en tuinenfietstochten tot natuur-educatiewandelingen, workshops, lezingen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken.

Het thema van de Nationale Tuinweek is tegel eruit, plant erin. Aan de hand van dit thema hoopt Groei & Bloei een bijdrage te leveren aan groenere steden en dorpen met een grotere biodiversiteit. De week wordt feestelijk afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend. Meer dan 1.000 tuinbezitters stellen dan hun tuin gratis open voor publiek.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Tuinweek op www.groei.nl/tuinweek