Tuinliefhebbers kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen op de Tuin van het Jaar 2014. Via de speciale app op de Facebookpagina Lang Levende Tuin kunnen ze aangeven welke van de zes genomineerde tuinen zij het mooiste vinden. De Tuin van het Jaar-competitie wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen.
De Tuin van het Jaar is een hovenierscompetitie voor de best aangelegde tuin. Na een voorselectie heeft de vakjury in de zomer van vorig jaar de zes genomineerde tuinen beoordeeld. De consument mag nu via de Facebook-app aangeven welke tuin in aanmerking komt voor de Publieksprijs. Ze kunnen daarbij kiezen uit zeer uiteenlopende tuinen. Van een weelderig begroeide ecologische leeftuin tot een moderne luxe villatuin. En van een mediterrane droomtuin tot een klassieke stadstuin. Vrijwel alle tuinen zijn in nauw overleg tussen de hoveniers en hun opdrachtgevers ontworpen en met veel vakmanschap aangelegd.

Prijsuitreiking

Er kan tot 14 april worden gestemd. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de internationale tuinbouwtentoonstelling Floraliën worden de winnaars van de Vakprijs en de Publieksprijs bekend gemaakt. Floraliën is ’s werelds grootste bloemen- en plantenexpo. Deze vindt dit jaar voor het eerst ook in Nederland plaats, van 9 tot en met 18 mei in de Brabanthallen in
’s-Hertogenbosch.

Organisatie

De competitie de Tuin van het Jaar 2014 is georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de VHG Vakgroep Hoveniers. Zij zetten hiermee de competitie voort zoals die door het Hoveniers Informatiecentrum in de afgelopen jaren is georganiseerd met het doel de groene sector te promoten.

Over Branchevereniging VHG

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief zijn in de aanleg en het onderhoud van particuliere tuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en in de boomverzorging. Branchevereniging VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De sector streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met zijn diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. Branchevereniging VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij. Klik hier voor de app.

Bron: VHG