Branchevereniging VHG is een Facebookcampagne gestart voor de Publieksprijs van de Tuin van het Jaar 2018. Foto’s en filmpjes van de zeven genomineerde tuinen staan op de Facebookpagina ‘Lang Levende Tuin’. Tot en met dinsdag 13 februari kan het publiek stemmen op zijn favoriet in de Facebook-app. Met het uploaden van een foto van de eigen tuin maakt men bovendien kans op kaartjes voor TuinIdee 2018.

De tuin met de meeste stemmen wint de Publieksprijs Tuin van het Jaar 2018. Dat wordt bekend gemaakt tijdens de VHG-vakdag tijdens TuinIdee 2018 op zaterdag 24 februari. Dan maakt de vakjury haar keuze bekend.

Tuin van het Jaar 2018

Tuin van het Jaar 2018

 Zeven heel verschillende tuinen
De genomineerde tuinen laten allemaal zien hoe professioneel ontworpen, aangelegde en onderhouden tuinen sterk kunnen verschillen: afhankelijk van de kwaliteit en stijl van de hovenier, de wens van de klant, en de variatie aan hedendaagse tuintrends.

De genomineerde tuinen zijn:

  • Moderne leef-werktuin met buitenkamer van Somers Hovenier
  • Weelderige, bloemrijke villatuin van Fons Linders Tuinmeesters
  • Rustgevende subtiele patiotuin van De Rooy Hoveniers
  • Lounge-leeftuin met Marokkaans tintje van Hendriks Hoveniers
  • ‘Tropische verrassing’-tuin van Paul Casteleijn Hoveniers
  • Compact voortuinengroen van Lindenbosch tuinarchitectuur
  • ‘Stylish’ stadse gezinstuin van Biesot Tuinen en Parken

Branchevereniging VHG, voor ondernemers in het groen, organiseert jaarlijks de Tuin van het Jaar-competitie. Deze vakwedstrijd gaat over inspirerend allround vakmanschap van hoveniers, al dan niet aangevuld met hun samenwerkingspartners. Het gaat om mooie, verrassende tuinen met een eigen sfeer en een hoge PR-waarde. Het niveau van de genomineerde inzendingen is al jaren hoog.