Rob Verlinden (67) stopt als presentator van het programma Robs Grote Tuinverbouwing op SBS 6. Na de zomer gaat het programma door onder de titel De Grote Tuinverbouwing met zijn collega Ivo Putman als host; Verlinden houdt slechts een klein rubriekje. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Verlinden lag twee maanden geleden in het ziekenhuis met een longvliesontsteking, die hij opliep door te lang doorwerken met een longontsteking. “Ik dacht: dit kan zo niet langer.

Het was een vreselijke ervaring, aldus Verlinden. “Ik heb toen besloten: nu moet ik gaan genieten. Het is de hoogste tijd. Voor mezelf, maar ook voor mijn partner.

En daarom stopt hij. “Ik moet erg aan het hele pensioenidee wennen. Maar écht helemaal weg ga ik niet, ik blijf natuurlijk wel de pater familias, en ik blijf ook een item in het programma maken.

De tv-tuinman heeft vertrouwen in zijn opvolger. “Het is een geoliede machine, mijn collega’s gaan het allemaal makkelijk redden. Ook mijn opvolger Ivo is goed klaargestoomd. Hij heeft er zin in, maar moet nu wel zijn eigen karakter gaan vormen in het programma.

De laatste aflevering van Robs Grote Tuinverbouwing was afgelopen zaterdag te zien. Er keken 161.000 mensen (9 procent).

Robs Grote Tuinverbouwing volgde in 2010 het programma Tuinruimers op. Verlinden kwam in 2005 terecht bij SBS 6; daarvoor was hij te zien met Eigen Huis & Tuin op RTL 4.

Bron: SBS / Foto: Televizier