DORDRECHT – “Een mooie tuin moet leven,” vindt de Dordtse tuinontwerper Ron den Dikken. “Ik kan echt droevig worden van tuintjes vol beton met een dode schutting eromheen. Het kan namelijk heel anders. Je kunt ook een groene, bloeiende tuin maken die weinig onderhoud nodig heeft. Als planten op de juiste plek en in de juiste grond staan, doen ze het fantastisch en heb je er nauwelijks werk aan.”

Ron den Dikken heeft een passie: de levende tuin. In zo’n tuin staan heel veel soorten bomen, struiken en planten. Zijn passie drijft hem al meer dan dertig jaar bij het ontwerpen van tuinen. Om ook anderen te enthousiasmeren voor groen tuinieren, heeft Den dikken zijn ervaring en kennis vastgelegd in een boek: ‘Plantwijzer’. De titel zegt al wat het boek tuiniers biedt: tuintips over een wijs of wijzer gebruik van planten in de tuin.

Wijs planten heeft enorme voordelen; een plant die op een goede plek staat en in de juiste grondsoort, floreert. “En een plant die het naar zijn zin heeft, hoef je niet snel te vervangen. Zo tuinier je nog economisch ook,” lacht Den Dikken.

Met een overdachte beplanting kunt u met uw  tuin alle kanten op. De foto’s in ‘Plantwijzer’ laten dan ook allerlei soorten tuinen zien: van romantische tot Oosterse of moderne tuinen tot en met de eetbare tuin. Foto’s van plantgroepen en de plantenlijsten achterin het boek helpen u verder op weg. Zo wordt het boek van Ron den Dikken niet alleen een inspiratiebron voor creatieve combinaties, maar ook een overzichtelijke handleiding over inrichting en onderhoud.

Op zaterdag 12 april presenteert Ron den Dikken zijn nieuwe tuinboek* bij boekhandel Vos & Van der Leer, Voorstraat 258 Dordrecht. Hij is aanwezig van 14.00 tot 16.00 uur voor een tuinpraatje en om zijn boek te signeren.

*Ron den Dikken, Plantwijzer, ISBN 978 94 622 8415 9, prijs € 25,-.

Voor meer informatie: www.tuincursus.com.