Een ode aan de koningin onder de planten tijdens de Internationale Dag van de Orchidee

Naaldwijk/Amsterdam, maandag 24 augustus 2015 – Jaarlijks, op de eerste donderdag van september, staat de orchidee volop in de schijnwerpers tijdens de Internationale Dag van de Orchidee. Dit jaar vindt er op die dag voor het eerst de inspirerende Route van de Orchidee plaats in Amsterdam, Keulen, Londen en Parijs. Als muze vormt de orchidee voor uiteenlopende werelden een bron van inspiratie. Daarom brengen verschillende locaties, merken en artiesten, dit jaar op 3 september, een ode aan de orchidee – de koningin onder de planten. In Nederland vindt de route plaats in en rondom de Amsterdamse 9 Straatjes. Iedereen is van harte welkom om kosteloos op vier verschillende locaties – op loopafstand van elkaar – een selectie van de meer dan 25.000 soorten orchideeën in vele soorten en kleuren te bewonderen. Ook kan men deelnemen aan het programma met uiteenlopende activiteiten die geïnspireerd zijn door de wereld van de orchidee.

Activiteiten in de 9 Straatjes

De Nederlandse Route van de Orchidee vindt plaats in en rondom het Amsterdamse 9 Straatjes-gebied. Bij boutique hotel Canal House, fashion stores SMAAK Amsterdam en Fab. en beautysalon SOAP Treatment Store zijn orchideeën in vele soorten, kleuren en maten aanwezig. Speciaal voor de Dag van de Orchidee ontwikkelt floral designer Pim van den Akker eye catching orchideekunstwerken die op de route te bewonderen zijn. In de middag kun je genieten van een bijzonder programma waaronder een stylingworkshop van de Nederlandse orchideestylist Tess Perry. De eerste bezoekers ontvangen een gratis orchidee.

Programma Route van de Orchidee in Nederland

Donderdag 3 september 2015 – in en rondom de 9 Straatjes in Amsterdam
Boutique hotel Canal House – Keizersgracht 148 (www.canalhouse.nl)

Hele dag Bewonder de orchideeën en het orchideekunstwerk ontworpen door floral designer Pim van den Akker.
13.00 – 17.00 uur Geniet in de bar van een Orchideecocktail of –mocktail en van de wervelende tunes van saxofonist Saxy Mr. S.
15.00 uur Orchideestylist Tess Perry geeft een eenmalige orchidee-stylingworkshop in de Great Room

SMAAK Amsterdam – Berenstraat 39 (www.smaakamsterdam.com)

Hele dag Bekijk de fantastische etalage van dit kleurrijke en kwalitatieve tassenlabel die speciaal voor de Dag van de Orchidee is ontworpen door fashion illustratrice Mimi Nizan (www.miminizan.com). Raak geïnspireerd door de mix&match opstelling in de winkel van verschillende orchideeën met de SMAAK tassencollectie en bewonder het orchideekunstwerk ontworpen door floral designer Pim van den Akker.
13.00 – 17.00 uur Laat je fashionably schetsen mét orchidee door fashion illustratrice Mimi Nizan (wees er op tijd bij!) en neem een illustratie van jezelf mee naar huis

Fab. – Hartenstraat 7 (www.fab.nl)

Hele dag Bewonder het orchideekunstwerk ontworpen door floral designer Pim van den Akker
13.00 uur – 17.00 uur Ben jij meer een exotisch type of een klassiek type? Bij iedere persoonlijkheid is er een bijpassend Fab. fashion item…en een orchidee! Laat je in deze fashion store fotograferen omringd door orchideeën en fashion items die passen bij jouw karakter!

SOAP Treatment Store – Spuistraat 281 (www.soaptreatmentstore.com)

Hele dag Ervaar hoe prachtig orchideeën tot hun recht komen in de wereld van beauty
14.00 – 17.00 uur Wist je dat er honderden verschillende kleuren orchideeën zijn? Laat je nagels kosteloos lakken in een aantal van deze kleuren door de professionele SOAP nagelstylisten en ontvang een goodie bag met fijne producten en een mini-orchidee (op = op)

Voor meer informatie en het programma in de andere landen: www.orchidsinfo.eu
Praat mee op social media via #dagvandeorchidee
Facebook: facebook.com/orchidsinfo
Twitter: @orchids_info
Instagram: @orchidsinfo

Over de Internationale Dag van de Orchidee

De orchidee staat bekend als de koningin van de planten – een bijzondere plant die volgens Nederlandse kwekers van potorchideeën dan ook een eigen dag verdient. Daarom vindt sinds 2012 jaarlijks op de eerste donderdag van september de Dag van de Orchidee plaats, een dag waarop met jaarlijks wisselende invulling een ode wordt gebracht aan de orchidee in al zijn pracht en veelzijdigheid. De Dag van de Orchidee is een initiatief vanuit de campagne ‘Art of Life’, waarin alle Nederlandse potorchideekwekers hun krachten bundelen om de plant in binnen- en buitenland te promoten. De campagne heeft tot doel om consumenten te informeren over de veelzijdigheid van de orchidee en ze te inspireren.