Collecters item Husqvarna

Hendri van Mourik uit Ingen is de trotse bezitter van de eerste en enige roze kettingzaag in Nederland. Met het collecters item eert de Zweedse producent Husqvarna vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad.

Roze Kettingzaag HusqvarnaRoze Kettingzaag Husqvarna

Hendri van Maurik uit Ingen probeert zijn roze Husqvarna-kettingzaag direct uit. 

Roze kettingzaag gewild

Via een online veiling kon men bieden op de roze kettingzaag (Husqvarna 450) ten behoeve van Stichting Pink Ribbon. De bijzondere zaag bleek in Nederland erg gewild. Van Mourik, zelf Husqvarna-dealer, bood maar liefst € 1.125: “Ik ondersteun het werk van Pink Ribbon van harte. De roze zaag krijgt een prominente plek in onze winkel, maar is niet te koop.” Behalve met de veiling zamelde Husqvarna ook fondsen in met de verkoop van roze speelgoed kettingzagen. Per verkocht exemplaar is € 3 gedoneerd.

Roze Kettingzaag Husqvarna

Iris Strijd van Husqvarna Nederland overhandigt de roze kettingzaag aan Hendri van Mourik uit Ingen. 

Pink Ribbon

Uit handen van Iris Strijd van Husqvarna Nederland ontving Alexandra Alberts, ambassadeur van Stichting Pink Ribbon een totaalcheque van € 3.000. Alberts: “Het is bijzonder om geld in te zamelen voor Pink Ribbon met een product dat zo’n mannelijke uitstraling heeft. Het geeft helaas ook aan dat veel mensen direct of indirect met de ziekte geconfronteerd worden. We danken Hendri en Husqvarna van harte voor deze donatie die ten goede komt aan onze projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.”

Roze Kettingzaag Husqvarna

Iris Strijd van Husqvarna Nederland overhandigt Alexandra Alberts, ambassadeur van Pink Ribbon uit Rhenen een cheque t.w.v. € 3.000.

Verkoop en online veiling

De verkoop van het Husqvarna-speelgoed en de online veiling vonden plaats van 1 tot en met 31 oktober 2016. De internationale actie werd in 20 landen gevoerd waaronder Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Australië, Zweden, Polen en Rusland.

Bron: Husqvarna Nederland