wij doen een mooie aanbieding…

et voorjaar heeft zich uiteindelijk dan toch aangediend. Engerlingen reageren op de toenemende bodemtemperatuur en komen vanuit de bodem omhoog.
Rozenkever-engerlingen zullen zich in de tweede helft van april gaan verpoppen.  Afhankelijk van de temperatuur de komende weken zullen ongeveer vanaf de eerste week van mei  de rozenkevers massaal uitvliegen en opnieuw eitjes leggen. De vlucht van de kevers kan met een rozenkeverval prima gevolgd worden.

Rozenkeverval helpt bij monitoring

De engerlingen van rozenkevers kunnen grote schade aanrichten in gazons, op sportvelden en bij golfbanen, maar bijvoorbeeld ook aan de wortels van aardbeienplanten. Om de vlucht van de kevers te monitoren is er de rozenkeverval en een daarbij behorend feromoon.

Biocontrole geeft momenteel  korting op uw bestellingen van deze val.

Door monitoring juiste bestrijdingsmoment bepalen

Met de feromoonval kunt u de vlucht van de rozenkevers goed bijhouden. Als u weet wanneer het hoogtepunt van de vlucht plaatsvindt kunt u uitrekenen wanneer de eerste engerlingen tevoorschijn zullen komen. Het bestrijdingstijdstip is dan eenvoudig te bepalen, en u kunt dan op het juiste moment aaltjes tegen de engerlingen inzetten . Met een goede timing zal de bestrijding succesvoller zijn!

Bijkomend voordeel van de vallen is dat alle kevers die u wegvangt niet meer voor nageslacht kunnen zorgen.

Rozenkeverval in de aanbieding

Als u belangstelling heeft voor de rozenkeverval en de bijbehorende feromonen neem dan contact met ons op voor actieprijzen en levertijden.

Let op:

Let op: de jonge engerlingen  van mei- en junikever zijn meerjarig, en beginnen bij de hogere bodemtemperatuur nu opnieuw hun vraatschade te maken. Een bestrijding tegen deze soorten heeft zin zodra de bodemtemperatuur 12 graden bereikt, en kan de komende tijd wel zinvol zijn!