HARDENBERG – Meteoroloog en RTL-weerman Reinier van den Berg is één van de sprekers op De Groene Sector Vakbeurs 2017 in Evenementenhal Hardenberg. Hij geeft op woensdag 11 januari twee presentaties: één over de kansen op de arbeidsmarkt in de groene sector en één over ‘Klimaatverandering, wat brengt mij dat als groenbedrijf?’.

De presentatie van weerman Reinier van den Berg over ‘Groen is Goud, kansen op de arbeidsmarkt’ vindt op 11 januari plaats van 14.00 tot 14.45 uur en wordt met name aangeboden voor VMBO-stagecoördinatoren uit Noordoost-Nederland. Ook andere belangstellenden zijn welkom. De tweede presentatie gaat over ‘Klimaatverandering, wat brengt mij dat als groenbedrijf?’ en duurt van 16.00 tot 16.45 uur. De eerste sessie wordt aangeboden door TRI groei in groen, de tweede door 4-Groen-Groen. Beide presentaties vinden plaats in het kennistheater op Het Groene Inspiratiepark voor innovatie en duurzaamheid. Dit is een nieuw initiatief op De Groene Sector Vakbeurs.

Naast deze twee presentaties van Reinier van den Berg zijn er op alle beursdagen nog tal van lezingen bij te wonen. Er wordt onder meer informatie verstrekt over internettechnologie in de groene sector, een calculatieprogramma voor hoveniers en bodem en bemesting. Ook organiseert TuinKeur voorafgaand aan alle beursdagen kennissessies. Er wordt aandacht besteed aan duurzame onkruidbestrijding en ‘waarom hoveniers in de branche te weinig verdienen’. Na de presentaties wordt er een lunch aangeboden met aansluitend een bezoek aan de beurs. Deelname is gratis.

Het complete kennisprogramma van De Groene Sector Vakbeurs 2017 inclusief sprekers en tijden is te zien op www.evenementenhal.nl/groenesector

Het Groene Inspiratiepark

De Groene Sector Vakbeurs 2017 kent voor het eerst een Groen Inspiratiepark. Dit nieuwe concept focust zich zowel op de gemeente (groen in de openbare ruimte) als de hovenierssector (hoveniersbedrijven, groenvoorzieners, boomverzorgers en dak- en gevelbegroeners). Initiatiefnemers van Het Groene Inspiratiepark zijn Husqvarna, Espalier, Van Vliet Kastanjehout en Innogreen. Evenementenhal faciliteert het concept.

Achttiende editie

De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg beleeft op 10, 11 en 12 januari 2017 haar achttiende editie. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de gehele groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Meer informatie: www.evenementenhal.nl/groenesector