De VHG-leden boekten 10,3 procent meer omzet in het derde kwartaal van 2017 dan een jaar eerder.

De omzet van VHG-leden stijgt daarmee ruim twee jaar op rij.In de hoveniersbranche werd gemiddeld 7,1 procent omzetstijging gerealiseerd. Met het vierde kwartaal is ook het jaarcijfer beschikbaar. In 2017 behaalden de VHG-leden 10,4 procent meer omzet dan in 2016. Dat is de hoogste groei in zeven jaar tijd. Dat blijkt uit de Kwartaalrapportage die het CBS heeft opgesteld. 

Ruim twee jaar omzetstijging VHG-leden

  •  Aantal opgeleverde woningen stabiel, meer verleende bouwvergunningen 
  • Verwachting ondernemers: meer orders en tekort aan arbeidskrachten 
  • Omzet hoveniers in EU, vertrouwen ondernemers en consumenten

Branchevereniging VHG is een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. In deze publicatie worden de omzetontwikkelingen van de VHG-leden als geheel en onderverdeeld naar vakgroepen weergegeven en vergeleken met de totale hoveniersbranche.

VHG-leden1) boekten 10,3 procent meer omzet in het vierde kwartaal van 2017 dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van VHG-leden stijgt daarmee gemiddeld ruim twee jaar op rij. In de hoveniersbranche2) werd gemiddeld 7,1 procent omzetstijging gerealiseerd. Met het vierde kwartaal is ook het jaarcijfer beschikbaar. In 2017 behaalden de VHG-leden 10,4 procent meer omzet dan in 2016. Dat is de hoogste groei in zeven jaar tijd. De verwachtingen van ondernemers in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche zijn relatief positief voor het eerste kwartaal van 2018. Het ondernemersvertrouwen ligt dan ook op recordhoogte. De stijging van het aantal bouwvergunningen in het eerste kwartaal biedt ook perspectief. Tekort aan arbeidskrachten vormt de grootste belemmering voor ondernemers.

Lees hier de gehele kwartaalmonitor

Meer informatie over: 

 

 

 

Lees hier de gehele kwartaalmonitor in PDF.

Bron: CBS – Lees meer.