Opknapbeurt voor en achtertuin

S. Hoekstra steunt Hovenier Helpt. : wij vinden het prachtig om vakmanschap te combineren met het helpen van andere mensen. Samen Nederland groener maken is waar S. Hoekstra voor staat! De kleinste daden hebben grote positieve gevolgen. Daarom hebben wij ons één dag kosteloos ingezet om hulpbehoevende mensen te helpen met hun tuin.

 

Projectomschrijving

Ik ben/werk bij de organisatie Wil. Ik begeleid, samen met nog twee collega’s, een heer uit Wommels. Hij woont in een rijtjeswoning en heeft voor en achter een prachtig stuk tuin. Helaas vanwege gezondheidsproblemen en geestelijke problemen, kan hij dit niet alleen onderhouden. Ook de financiële middelen om de tuin eenmalig onder handen te laten nemen, zijn er niet. Wij helpen hem regelmatig, maar omdat de tuin voor en achter zo verwaarloosd is, is er soms geen beginnen aan. Het zou hem erg fijn zijn als eenmalig zijn tuin goed onder handen zou worden genomen, zodat wij samen met dhr. de tuin verder kunnen onderhouden. Dhr. Probeert regelmatig zijn achtertuin met een grasmaaier en een soort kantjesmaaier, maar doordat het gras/onkruid te hoog is, lukt dit amper. Dit zorgt ook voor de nodige frustraties bij hem.

 

Er zijn diverse stappen ondernomen om een vrijwilliger te vinden voor de tuin, maar helaas heeft dit tot dusverre niets opgeleverd. Wij zouden het ook voor de buurt erg fijn vinden dat dhr. zijn tuin er netjes uitziet, zodat de tuin van hem er niet meer tussenuit springt in negatieve zin. Daarnaast zouden we het zo fijn voor hem vinden, na alles wat er is gebeurt, om weer eens lekker in de tuin te zitten om te genieten van de mooie nazomerse dagen.

 

Het project bestaat uit de voortuin en de achtertuin. De voortuin bestaat gedeeltelijk aan de ene kant uit gras en de andere kant liggen schelpen. Aan de voorkant staan prachtige hortensia’s en in het midden van de schelpen staat een vlinderstruik. Helaas wordt de aandacht nu gevestigd op het onkruid, i.p.v. de prachtige bloemen. De achtertuin bestaat uit een stukje terras met een grasveld. Het onkruid tussen de tegels en het gras is zo gegroeid dat het terras bijna niet meer zichtbaar is.

 

We hopen in september op goed nieuws om dhr. te verrassen met een opknapbeurt aan zijn tuin!

HH-S.Hoekstra-Wommels HH-S.Hoekstra-Wommels HH-S.Hoekstra-Wommels

Uitvoering project Hovenier Helpt door S. Hoekstra

Onderstaand enkele foto’s en een video impressie van de uitvoering van het project Hovenier Helpt.

Hovenier Helpt is een initiatief van TuinKeur. Meer informatie over dit project vindt u op de website van Hovenier Helpt.

Logo Hovenier Helpt