Sinds 2016 is er een verbod voor professionals op het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen. Vanaf november 2017 geldt dit ook op overige terreinen buiten de landbouw. Deze overgang vraagt een nieuwe manier van denken en (samen)werken. Het Ministerie van  Infrastructuur en Milieu organiseerde vorig jaar al een aantal succesvolle informatieve bijeenkomsten om u daarbij te ondersteunen.

Dit najaar organiseert het ministerie, samen met Branchevereniging VHG en andere partners, een nieuwe serie bijeenkomsten waarbij het meer gaat om samen te werken aan de toekomst van onkruidbeheer. 

Voor wie ?

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle professionals die actief zijn in het beheer van onkruid in het groen en op verhardingen buiten de landbouw. Leden van VHG zijn van harte uitgenodigd. U gaat in de bijeenkomsten op zoek naar antwoorden op uw eigen vragen en  neemt daarbij  actief deel aan discussies en workshops. Om dit effectief te kunnen doen, vragen we van te voren na te denken over uw vragen. Na aanmelding ontvangt u hierover meer informatie. De bijeenkomsten vinden verspreid in het land plaats op 19 oktober, 2 november, 16 november en 30 november en duren van 12.00 tot 16.00 uur. De locaties zijn nog niet bekend. In augustus volgt de definitieve uitnodiging met de mogelijkheid u aan te melden.

Bron: Branchevereniging VHG