De doelstelling van De Tuinen van Appeltern is om zoveel mogelijk mensen het goede tuingevoel te bezorgen. Dat doen we onder andere met ons tuininspiratiepark waar bezoekers meer dan 200 voorbeeldtuinen in de praktijk kunnen ervaren. Daarbij geven we advies over materiaal- en plantengebruik. Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober houden de door De Tuinen van Appeltern Exclusief Geselecteerde Hoveniers en ontwerpers gratis ontwerpspreekuren.

Gratis schetsadviezen

Tuinbezitters met vragen en/of ideeën zijn van harte welkom in Appeltern met foto’s en situatietekeningen. Een door De Tuinen van Appeltern aanbevolen hovenier geeft hen persoonlijk tekst en uitleg en laat schetsend de mogelijkheden zien. Een kant-en-klaar ontwerp wordt niet gemaakt, maar een forse stap in de goede richting wordt zeker gezet. Voor een gratis schetsconsult van 45 minuten moet u zich wel even vooraf inschrijven, zodat de ontwerper op het afgesproken tijdstip ook alle tijd voor u heeft.

Tuingeluk

Niet iedereen heeft een goed gevoel in eigen tuin. Dat is erg jammer maar er is zeker iets aan te doen! Altijd is er wel een probleem over het vele werk, planten die op de verkeerde plaats staan, het alsmaar groeiende onkruid en dan werkt ook het weer nog niet mee. Veel van het ongenoegen kan worden voorkomen door vier simpele richtlijnen, zie www.tuingeluk.nl. Als u hiermee rekening houdt bij de inrichting of renovatie, dan lacht het tuingeluk u gegarandeerd toe. Óók zonder groene vingers en zelfs als u liever geniet dan werkt in uw tuin.

Deelnemen? Meld u aan!

Wilt u deelnemen aan een schetsadvies van één van de Exclusief Geselecteerde Hoveniers tijdens de tuinadvies dagen? Meld u zich dan snel aan via het contactformulier op www.appeltern.nl. U wordt ingedeeld bij een deelnemende hovenier in uw omgeving. Het tuin- en schetsadvies duurt 45 minuten en wordt gegeven in De Tuinen van Appeltern. Dit tuinadvies is gratis, u betaalt slechts de entree voor het tuininspiratiepark (€ 12,50). Vergeet niet om foto’s en een plattegrond van uw tuin mee te nemen!

20141020_schetsdagen_appeltern2