Gezond eten uit eigen tuin

20143103_pokon2

Gezond snacken uit de muur? Een verantwoord ‘diagonaaltje’ trekken? Het is mogelijk! Groenspecialist Pokon introduceert dit voorjaar twee biologische tuintjes voor aan de muur of schutting. Het ene is voor aardbeien, het andere voor groenten en kruiden.  Deze zogenoemde Hangtuintjes zijn  ideaal voor iedereen met een klein balkon of mini-terras. De zakken zijn voorzien van een hengsel en twee ogen om ze makkelijk op te kunnen hangen. Vul de Hangtuintjes in de gemarkeerde openingen met aardbeienplantjes, groente- of kruidenplanten en hang ze op. Met af en toe een beetje water groeien de planten snel en pluk jij gegarandeerd de smakelijke vruchten!

20143103_pokon4

Eenvoudig

Het Hangtuintje bevat voldoende (biologische) voeding voor vier maanden en watergeven doe je van bovenaf. Het water ‘sijpelt’ vervolgens door de potgrond heen. De planten krijgen nooit teveel water en zullen daarom nimmer ‘verdrinken’. Overtollig giet- of regenwater verdwijnt vanzelf. Behalve de biologische Hangtuintjes is ook een Pokon Hangtuintje verkrijgbaar voor sierplanten als bijvoorbeeld geraniums, campanula, lobelia’s of violen.

20143103_pokon3

Tip: Wil je regelmatig groene tips of actuele tuinadviezen ontvangen? Volg dan Pokon via Facebook (PokonNL) of twitter (@pokon).

Het Pokon Hangtuintje (exclusief planten) is verkrijgbaar bij vrijwel alle tuincentra in Nederland voor € 5,99. Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.