Zeker zo na de storm hebben veel mensen het nodige hout te verwerken. Omdat niet alle hout mechanisch verwerkt kan worden, heeft Fiskars haar assortiment bijlen en takkenscharen geoptimaliseerd. We besteden dit maal aandacht aan de PowerGear en de X-serie.

Voel de PowerGear

Fiskars PowerGear is een veelzijdige serie gereedschappen met snoei-, takken- en heggenscharen. Uiteraard kent deze range ook snoeigiraffes. In dit artikel zoomen wij in op de takkenscharen.

De PowerGear serie wint op 3 manieren:

  1. Minder inspanning en minder pijn; het unieke gepatenteerde mechanisme geeft PowerGear drie keer meer kracht. In combinatie met de precisiegeslepen rvs-bladen en de wrijvingsverlagende PTFE bladcoating heeft u een messcherpe combinatie. Een ingenieus transmissiemechanisme brengt de kracht optimaal over, doordat zij de snede extra krachtig maakt.
  2. Gemaakt om lang mee te gaan; naast de rvs bladen heeft deze serie weerbestendige, lichte en toch ongelooflijk sterke stelen
  3. Ontworpen voor meer comfort; het SoftGrip-materiaal en het 3D contoruprofiel maakt dat het u minder kracht kost om het gereedschap vast te houden. Natuurlijk bezit deze serie scherpe bladen van hoogwaardig staal en duurzame, lichtgewicht SoftGrip handvatten.

Aambeeld & Bypass

Fiskars heeft in haar assortiment een veertiental takkenscharen met PowerGear. Hierbij kan gekozen worden uit Aambeeld en Bypass takkenscharen. De aambeeldscharen zijn gemaakt voor het zware werk. Zij kunnen hard en droog hout tot 55 mm. aan.

Hierbij heeft u de keuze uit bypassscharen in drie verschillende maten. Bypass, Bypass met haakvormig ondermes of Aambeeld. De bypass varianten werken goed bij fris groen. Het verschil tussen beiden is dat de eerste variant een grote snoeiprecisie heeft en de tweede een vastere grip van de tak. Aambeeld scharen worden veelal gebruikt voor droog en harder hout.

X-serie kloofbijlen

De kwaliteit van de kloofbijlen van Fiskars zijn zodanig geperfectioneerd dat zelfs de dikste boomstammen in één klap kunnen splijten. De X-serie kenmerkt zich door haar ranke design in combinatie met de perfecte geometrie van het blad. Fiskars kiest voor praktisch onverwoestbare materialen, die ideaal zijn voor het zware werk. In bijgaande video ziet u hoe effectief de Fiskars X-serie is.

Kloofbijlen

Het assortiment X-serie kloofbijlen bestaat uit 5 stuks. Duurzaam en ergonomisch ontworpen bijlen die zich onderscheiden door de wigvormige bladen die het kloven van brandhout zo makkelijk mogelijk maken. De kloofbijlen hebben een vaste verbinding tussen de bijlkop en de steel. Dit geeft extra zekerheid. Ook de stelen van de kloofbijlen zijn versterkt met glasvezel (FiberComp), waardoor de bijlen stabieler zijn, minder gewicht hebben en praktisch onbreekbaar zijn.

De grootste kloofbijl, de X27-XXL-92 cm, is geschikt voor het kloven van middelgrote tot zware boomstammen of brandhout en heeft een kopgewicht van 1,830 kg. Deze bijl heeft een extra lange steel voor meer efficiëntie bij het kloven van dikke boomstammen. 

Nog meer voordelen van de X-serie

  • Zo heeft zij een 35 graden convexe snijhoek voor splijtbijlen. De bol geslepen vorm versterkt de hoek, zodat de bijl minder gevoelig is voor breuk.
  • De bijlen in deze serie hebben een perfecte balans tussen kop en steel, waardoor veilig, comfortabel en efficiënt hakken mogelijk wordt.
  • Ten slotte heeft deze serie een optimale anti-schok oppervlaktestructuur wat een comfortabele, stevige grip garandeert terwijl het geboden uiteinde van de steel voorkomt dat de bijl uit uw handen glijdt.

Fiskars is zo overtuigd van de kwaliteit van deze bijlenserie dat zij (na registratie) een levensduur van 25 jaar  garandeert.

De perfecte bijl vinden

Op de site van Fiskars kunt u een test doen om zo de perfecte bijl te vinden. De resultaten van de test kunt u printen en meenemen naar de winkel. http://client.myzef.com/fiskars/player/2/0390a0847

Stierman De Leeuw geeft u graag meer informatie over het Fiskars assortiment. Neem eens contact met ons op. We adviseren u graag.