De Sortimentstuin Harry van de Laar aan het Rijneveld te Boskoop is dit jaar nog beter te vinden door nieuw geplaatste borden met locatie aanduiding. Deze bruin gekleurde borden die in het hele land universeel zijn voor toeristische plekken, staan op diverse plekken in Boskoop en zijn direct zichtbaar vanaf de provinciale wegen rondom Boskoop. De borden zijn een initiatief vanuit de Stichting Platform Recreatie en Toerisme (PReT) Alphen aan den Rijn waar de Sortimentstuin ook bij is aangesloten.

“Als bestuur zijn wij blij met deze nieuwe locatie aanduiding. Samen met het Toeristisch Overstap Punt (TOP) en de locatie aanduiding bij de diverse fiets- en wandelroutes in het Groene Hart is de Sortimentstuin voor iedereen heel makkelijk te vinden en dus te bezoeken”, aldus Dick Nieuwesteeg, voorzitter van de stichting Sortimentstuin Harry van de Laar.

Activiteiten rondom de Sortimentstuin

Net als voorgaande jaren worden er ook in 2017 weer diverse activiteiten in de tuin georganiseerd. Zo staat in ieder geval op  5 juni  (2e Pinksterdag) de Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt op de agenda in samenwerking met Boskoop Creatief en Plantentuin Esveld. Kunst- en plantenliefhebbers exposeren deze dag hun producten en kunstwerken en bieden deze ook te koop aan.

Het hele jaar door worden er nieuwe soorten tuinplanten aangeplant waaronder ook diverse collecties. In 2017 worden o.a. diverse soorten Berberis, Hydrangea, Prunus, Syringa, Thuya aan een eerste keuring onderworpen. Meer informatie over deze planten en plantkeuringen staan op www.kvbc.nl

Jaarrond

Wilt u zelf ook eens een kijkje nemen in deze prachtige Sortimentstuin dan kan dat het hele jaar door. Zeker met de afwisseling van de seizoenen is een bezoek zeer de moeite waard. De Sortimentstuin Harry van de Laar ligt langs een TOP locatie aan het Rijneveld 153 te Boskoop en  is het hele jaar gratis toegankelijk.  Meer informatie over de Sortimentstuin op www.sortimentstuin.nl