Taxusinzameling 2017 levert 278.500 kilo taxussnoeisel op

Van juni tot en met augustus was Stichting Taxus Taxi actief met de inzameling van taxussnoeisel binnen onze gemeente. De stichting bestaat uit een klein, hecht team dat zich vol enthousiasme inzet in de wereldwijde ‘strijd tegen kanker’. De naaldjes van de Taxus Baccata bevatten dé belangrijke basis grondstof voor chemotherapieën. Dit jaar heeft de stichting in totaal 278.500 kilo taxussnoeisel ingezameld. Goed voor circa 2.200 chemotherapieën. Namens het hele team willen zij iedereen die hieraan bijgedragen heeft hartelijk danken!

De koude nachten in april en mei deden de taxusgroei geen goed. Dit was bij iedereen duidelijk merkbaar! Op sommige plaatsen heeft de stichting tot wel 50% minder taxussnoeisel opgehaald. Helaas zijn de weersomstandigheden niet te beïnvloeden. Toch is de stichting zeer trots op het behaalde resultaat!

Stilzitten is er voor de stichting niet bij. Continue werken zij aan nieuwe verbeteringen en kwaliteitsvoorwaarden. Zo hebben zij dit jaar een nieuwe website gelanceerd waarbij het nog gemakkelijker werd om een afspraak online aan te melden. De telefonische wachttijd werd hierdoor ingekort en men had 24 uur per dag de mogelijkheid om een afspraak aan te melden.
Tevens hebben zij dit jaar hard gewerkt om het taxussnoeisel zo schoon mogelijk aan te leveren bij de drogerij. Elke taxusdonateur werd op het hart gedrukt om het snoeisel schoon en zonder broei aan te leveren. ‘Werner Toonen (directeur van de stichting) geeft aan dat het overduidelijk was dat de taxusdonateurs hun uiterste best hebben gedaan om de kwaliteitsvoorwaarden na te streven’.

Dit jaar werd de stichting weer ondersteund door een aantal belangrijke partners. Onder andere Welkoop en Boerenbond sloten zich dit jaar aan bij de stichting. Zij zorgden voor de uitgifte van de Taxus Taxi Tassen en de opvangzeilen. Ook een aantal Intratuin vestigingen en enthousiaste hoveniers hielpen de stichting met het uitgeven van de materialen. Zo was er bij elke taxusdonateur wel een uitgiftepunt in de buurt. ‘Werner Toonen geeft aan ontzettend blij te zijn met de bedrijven die dit mogelijk maakten. Het draagvlak voor onze taxusinzameling wordt steeds groter. We kunnen de taxusinzameling met een voldaan gevoel afsluiten’.

Namens het hele team van de stichting en alle partners willen zij iedereen hartelijk danken voor hun bijdrage op welke manier dan ook. Samen is er toegewerkt naar het mooie resultaat van 2.200 chemotherapieën. Blijf de stichting volgen via www.taxustaxi.nl. Ook in 2018 starten zij weer met een nieuwe taxusinzameling.