Buitengewoon handig om op zak te hebben

stihl_applicatieDe STIHL applicatie: geen spelletje, maar een waardevol hulpmiddel. STIHL bundelt alle nuttige informatie over haar producten in een nieuwe en gebruiksvriendelijke applicatie. Zo biedt de app tal van gebruiksaanwijzingen en videohandleidingen alsook verschillende praktische tools zoals een dealerlocator met GPS functie of een interactieve handleiding voor het slijpen van een zaagketting. Gebruikers die al STIHL of VIKING machines bezitten, kunnen deze bovendien eenvoudig opslaan in ‘Mijn STIHL’ om zo alle machinegerelateerde informatie binnen handbereik te hebben. De gratis app is beschikbaar voor Android- en Apple-toestellen en werd in één maand tijd al meer dan 5.000 keer gedownload.

Wat biedt de STIHL applicatie?

Hoeveel motorolie heb ik nodig voor 2,5 liter brandstof? Of hoe monteer ik de maaikop op mijn kantenmaaier? De antwoorden op deze en andere vragen krijgt u in de nieuwe STIHL applicatie. Een overzicht van het hele productassortiment kan geraadpleegd worden in de STIHL en VIKING productcatalogi. Hier vindt men alle belangrijke informatie over de machines, zoals technische gegevens, prijzen en optionele toebehoren. Wie nadien een bepaalde machine graag met eigen ogen wil gaan bekijken, kan zich met één klik via GPS naar de dichtstbijzijnde dealer laten leiden. Ook zeer handig voor iedereen die al STIHL of VIKING machines bezit, is dat deze snel en eenvoudig in ‘Mijn STIHL’ bewaard kunnen worden. Hier hebben gebruikers snel toegang tot allerlei productinformatie, video’s en gebruiksaanwijzingen. Het opslaan van deze machines doet u naar keuze door het invoeren van de productnaam of door het scannen van de barcode die u op de motorbehuizing van veel STIHL producten vindt.

stihl_applicatie_tabletGespecialiseerde kennis met een simpele druk op de knop

Bij het gebruik en onderhoud van STIHL machines zijn bepaalde handelingen geen dagelijkse routine. Af en toe is een kleine opfrissing over het uitvoeren van deze handelingen dan ook welkom. Ook daar zorgt de STIHL applicatie voor in de vorm van talrijke gebruiksaanwijzingen en videohandleidingen. Hierin komen de basisfuncties aan bod, zoals het starten van een bosmaaier, maar ook meer geavanceerde thema’s, zoals de juiste technieken bij het snoeien van hagen of een interactieve handleiding voor het slijpen van zaagkettingen. Nog een andere praktische functie van de STIHL applicatie voor wie geen zin heeft in hoofdrekenen, is de mengverhoudingcalculator. Daarmee kunt u precies met een schuifregelaar bepalen hoeveel motorolie aan een bepaald brandstofmengsel toegevoegd moet worden om de perfecte mengverhouding van 1:50 te krijgen.

Bron: Stihl.