De omschakeling van de merknaam VIKING naar STIHL is bij de accugrasmaaiers al een feit. Groen wordt oranje: vanaf 2019 verdeelt de STIHL groep het volledige productaanbod van tuinmachinesproducent VIKING onder het merk STIHL.

In het kader van die omschakeling komen deze lente al alle accugrasmaaiers in het kenmerkende oranje van STIHL op de markt. In totaal omvat het aanbod voor de klant vier grasmaaiers met opvangbox en een snijbreedte van 33 tot 46 cm, verschillende uitrustingsvarianten en een mulchmaaier. Daarbij zet STIHL in op het praktische AccuSysteem. De maaiers die uitgerust zijn met de krachtige lithium-ionaccu’s uit de STIHL COMPACT en PRO AccuSystemen, voldoen aan alle vereisten om gazons tot 500 m² prima te onderhouden. Daarnaast kunnen de accu’s ook in alle andere tuinmachines van hetzelfde AccuSysteem gebruikt worden. De accugrasmaaiers van STIHL vallen op door hun betrouwbare techniek, hun hoge bedieningscomfort en hun stille en emissievrije werking.

De details in een oogopslag:

  • Grasmaaier RMA 235 (COMPACT AccuSysteem)

Met een totaalgewicht van slechts 14 kilo, een snijbreedte van 33 cm, een centrale snijhoogteverstelling en een grasopvangbox van 30 liter is de RMA 235 ideaal voor kleine grasperken. De stuurstang kan in twee trappen in de hoogte versteld worden zodat hij aan elke lichaamslengte aangepast kan worden en de gebruiker comfortabel kan werken. Bovendien kan de stuurstang opgeklapt worden om de maaier plaatsbesparend weg te bergen.

  • Grasmaaier RMA 339 C (COMPACT AccuSysteem)

Deze compacte accugrasmaaier is licht en wendbaar en leent zich met zijn snijbreedte van 37 cm bijzonder goed voor het onderhoud van middelgrote grasperken tot 400 m². Praktisch detail: dankzij het mono-comfortstuur kan je de grasopvangbox met één hand wegnemen. Bovendien geniet je van 10 jaar garantie op het monostuur.

  • Grasmaaier RMA 443 TC (PRO AccuSysteem)

Dankzij de standaard ingebouwde wielaandrijving, de snijbreedte van 41 cm en de 55 liter grote grasopvangbox gaat het werk met de RMA 443 TC snel vooruit. Daarbij staat de automatische regeling van het toerental in combinatie met het windvleugelmes (met geoptimaliseerde stromingseigenschappen) garant voor een lange looptijd van de accu. Het mono-comfortstuur maakt het mogelijk om ergonomisch te werken.

  • Grasmaaier RMA 448 TC (PRO AccuSysteem)

De snijbreedte van 46 cm, de standaard ingebouwde wielaandrijving en de dubbele kogellagers voor de wielen: sterke punten die de RMA 448 TC op grotere gazons weet uit te spelen. Het in de hoogte verstelbare mono-comfortstuur, de centrale snijhoogteverstelling en de opklapbare grasopvangbox van 55 liter garanderen het nodige comfort en een snelle voortgang van het werk.

  • Mulchmaaier RMA 2 RT (PRO AccuSysteem)

Deze krachtige accumulchmaaier valt op door een grote snijbreedte van 46 cm. Daarnaast zorgt de automatische toerentalregeling voor een lange looptijd van de accu om zelfs grote oppervlakken tot 500 m² zonder onderbreking te kunnen maaien. Bovendien spaart de inschakelbare voorwielaandrijving de krachten van de gebruiker, terwijl het stuur dankzij de softgrip prettig in de hand ligt. Wie mulcht, bespaart zich niet alleen de moeite om de grasopvangbox leeg te maken, maar voert tegelijk ook meststoffen voor zijn gazon aan. Het fijn vermalen maaisel dat tussen de grassprieten valt, is immers een bron van voedsel.

Bron: Stihl – http://www.stihl.nl/