De STIHL grastrimmers FS 89 en FS 91 maken komaf met onkruid en hoog gras, zelfs op grote oppervlakten

Hoog gras of woekerend onkruid in uw gazon… Hoe dicht en stug de begroeiing rond uw huis of in uw tuin ook is, met de twee nieuwe STIHL grastrimmers, de FS 89 en de FS 91, maakt het struikgewas geen schijn van kans meer. Deze twee benzine grastrimmers zijn uitgerust met een krachtige STIHL 4-MIX®-motor en zijn perfect geschikt voor het maaien van grote oppervlakken. Dankzij tal van handige details maken ze snel en comfortabel werken mogelijk.

In de zomer groeit het gras van de weiden razendsnel en worden uw gazons, opritten en bloemenperken binnen de kortste keren overwoekerd door onkruid. Maar de STIHL FS 89 en FS 91 grastrimmers halen elk spoor van wildgroei in tuinen en percelen in een handomdraai weg, zelfs op grote oppervlakken. De steel van de FS 89, uitgerust met een flexibele aandrijfas, is ideaal voor het maaien van uitgestrekte weilanden. De FS 91 is dan weer voorzien van een starre aandrijfas die hem bijzonder robuust maakt – ideaal wanneer u niet alleen gras moet maaien maar ook kreupelhout moet verwijderen. Om al deze uitdagingen het hoofd te bieden zijn beide machines uitgerust met een STIHL 4-MIX®-motor, die een vermogen van 0,95 kW heeft. Die combineert de beste eigenschappen van twee- en viertaktmotoren voor hoogwaardige prestaties en een aangenaam geluid, zelfs op volle snelheid. Bovendien is hij erg milieuvriendelijk doordat er bij de verbranding bijzonder weinig resten uitgestoten worden. In tegenstelling tot conventionele viertaktmotoren werken de 4-MIX®-motoren, net als tweetaktmotoren, met een mengsel van benzine en olie (verhouding 1:50). Doordat het mengsel de motor smeert, zijn onderdelen zoals een oliepomp, een carter en een oliefilter niet meer nodig. Dat spaart niet alleen gewicht uit, maar maakt ook de controle van het oliepeil en oliewissels overbodig.

STIHL biedt met STIHL MotoMix® een speciaal afgestemd gebruiksklaar brandstofmengsel voor alle benzinemotoren. Dankzij de gepatenteerde brandstofformule en de bijgevoegde hoogwaardige motorolie STIHL HP Ultra levert de motor topprestaties en wordt hij tegelijk optimaal beschermd tegen slijtage. Bovendien is de brandstof bijzonder comfortabel te gebruiken en onderscheidt ze zich door haar bijzonder milieuvriendelijke eigenschappen: de brandstof houdt rekening met de drie belangrijke elementen: mens, milieu en machine.

Een vereenvoudigde startprocedure voor een comfortabele start

Een ander pluspunt is de eenvoudige startprocedure: de choke bedienen, aantrekken, gas geven, klaar! Zelfs na een lange rustperiode slaat de motor meteen aan. Bovendien vermindert de automatische decompressie duidelijk de kracht die op het startkoord moet worden uitgeoefend. De grastrimmers zijn uitgerust met een zeer handige stopknop die, zoals alle andere bedieningselementen, in de multifunctionele greep is geïntegreerd. Praktisch: om een nog warme machine opnieuw te starten, is geen schakelaar meer nodig. De motor is altijd startklaar en dat vergemakkelijkt ook de uitvoering van eventuele onderhoudswerken en herstellingen. De machines zijn ook uitgerust met duurzame papierfilters. Bovendien kan een diagnose van de motorelektronica eenvoudig worden gesteld: via een diagnosetoestel kan de dealer de belangrijkste gegevens van het systeem gemakkelijk raadplegen. Een eventuele storing kan dan snel en eenvoudig worden opgespoord en verholpen.

Snel en comfortabel werken, met de glimlach

Werken met de nieuwe 4-MIX® grastrimmers is niet alleen aangenaam, maar ook minder vermoeiend. De tweehandsbediening, uitgerust met een ergonomisch rubberen handgreep, is comfortabel in gebruik. Op het model FS 91 kan het greepsysteem zelfs zonder gereedschap perfect op de lichaamslengte van de gebruiker worden afgestemd. Op beide modellen worden de trillingen van de motor gedempt door een 1-punts antivibratiesysteem. Een dubbele schoudergordel met stootkussentjes helpt om het lage gewicht van de machine – slechts 5,8 kg – gelijkmatig te verdelen. Zo kunnen zelfs grote oppervlakken moeiteloos worden gemaaid. Dankzij de bijzonder platte universele bescherming kunnen de grastrimmers de moeilijkst toegankelijke plaatsen bereiken, bijvoorbeeld om onkruid onder struiken of lage heggen te maaien. Bovendien is de beschermkap slechts 10 mm hoog en kan ze zonder gereedschap gemonteerd en gedemonteerd worden.

Veelzijdigheid troef – eenvoudig van snijgarnituur wisselen

Beide trimmers zijn standaard voorzien van dubbelzijdig geslepen messen. Indien nodig kunnen ze ook met talrijke andere snijgarnituren uit het STIHL assortiment worden uitgerust – van maaikop met draad tot slagmes en cirkelzaagblad voor knoestig struikgewas. Van snijgarnituur wisselen kan snel en eenvoudig doordat de montagepen die de aandrijving blokkeert niet meer vanzelf loskomt.

STIHL grastrimmers FS 89 en FS 91

Meer informatie: STIHL

Bron: