Een beurs is anno 2017 méér dan een plaats waar alleen producten, trends en nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd. Steeds vaker staat de uitwisseling van kennis en informatie, maar ook de interactie met de beursbezoeker centraal. Mensen willen de producten en diensten ervaren en beleven. En daar is de Groene Sector Vakbeurs Hardenberg bij uitstek geschikt voor!

We willen de bezoekers de machines laten ervaren en beleven

STIHL ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed assortiment tuin-, bos- en parkmachines, variërend van kettingzagen en bosmaaiers tot bladblazers en heggenscharen. Deze producten worden uitsluitend via de gespecialiseerde vakhandel verkocht; we leveren niet direct aan de eindgebruiker.

STIHL is een vertrouwd gezicht op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg; we doen al vijftien jaar mee. De beurs is echt gericht op de professionele groensector en dit is natuurlijk een belangrijk doelgroep voor ons. We ontmoeten er voornamelijk hoveniers, maar ook groenvoorzieners, boomverzorgers, tuin- en landschapsarchitecten, gemeenten en aannemers.

Op de beurs presenteren we een volledig assortiment, waarbij de nadruk ligt op de accu-aangedreven producten. Wij produceren al sinds 2009 accumachines en bieden een heel breed assortiment. De markt ontwikkelt zich sterk en dat is niet zonder reden. Accumachines hebben namelijk veel voordelen: minder geluid, minder trillingen, minder gewicht, geen brandstofgebruik en geen uitstoot. Deze accumachines kunnen dan ook op de stand getest worden. Daarnaast blijven we ook investeren in benzine-aangedreven producten. Met nieuwe technologieën, waaronder de STIHL-injectiemotor, blijven we innoveren en inspelen op de behoefte van de klant.

Workshops

Op de beurs presenteren we niet alleen ons assortiment en innovaties; we vinden het ook van belang om in contact te komen met de gebruikers van onze machines. Het is heel belangrijk om te weten hoe de klant een product gebruikt en ervaart en wat er eventueel kan worden verbeterd. Daar gebruiken we de beurs zeker ook voor.

Kennisuitwisseling speelt daarbij een belangrijke rol. Wij willen als verkoper van tuinmachines ook de klanten informeren en adviseren over het gebruik, de veiligheid en het klein onderhoud van de machines. Dat doen we onder meer aan de hand van workshops, waarbij de bezoeker de producten in werking kan zien.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat we actieve workshops kunnen bieden. Daarom hebben we tijdens de beurs een hele hal ter beschikking. Samen met IPC Groene Ruimte gaan we diverse workshops geven over het gebruik van kettingzagen, bosmaaiers, bladblazers, heggenscharen en doorslijpers. Op die manier kunnen de gebruikers de machines zelf ervaren. En dat werkt nog altijd het beste.

Belevingstuin

In het verlengde van deze workshops leggen we in de hal ook een belevingstuin aan. Dat doen we samen met een aantal partners van ons, waarmee we zijn verenigd in Tuinprofessionals: Felix Clercx, in-Lite, MBI de Steenmeesters, Quick Hedge, Van den Berk boomkwekerijen en Wienerberger. De Tuinprofessionals is een informatieplatform van en voor tuinprofessionals; de aangesloten partners stellen kennis en informatie ter beschikking. Met de tuin willen we vooral de hovenier en architect laten zien welke materialen en machines kunnen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een robotmaaier. Een hovenier of architect zou daar bij de aanleg van een tuin al rekening mee kunnen houden.

We blijven vernieuwen en geloven in deze interactie en beleving, mensen moeten kunnen zien wat er allemaal mogelijk is, het totaalbeeld kunnen ervaren. We willen kortom niet alleen machines presenteren, maar ook de bezoekers de machines laten ervaren en beleven aan de hand van workshops en een modeltuin. We willen de bezoekers inspireren!

STIHL kan op de Groen Sector Vakbeurs 2017 teruggevonden worden in hal 7 van 10/01/2017 tot 12/01/2017.

Partners Stihl