Nieuwe professionele accuheggenscharen  STIHL HSA 94 R en HSA 94 T

Terugsnoeien, trimmen of in vorm snoeien – wat ook de opdracht is, met de nieuwe accuheggenscharen STIHL HSA 94 R en HSA 94 T kunnen professionele gebruikers heggen, struiken en siergewassen snel en geruisloos onder handen nemen. Vermogen, gewicht en ergonomie zijn namelijk perfect op de professionele gebruiker afgestemd. Het sterke punt van deze modellen: het aantal slagen kan individueel via de bedieningshandgreep ingesteld worden en wordt tijdens het gebruik door een actieve elektronische sturing constant gehouden – ook bij het zwaarste snoeiwerk en ongeacht de lading van de accu.

De stevige accuheggenscharen STIHL HSA 94 R en STIHL HSA 94 T zijn professionele machines die de hele dag ingezet kunnen worden door bedrijven voor landschapsonderhoud of door gemeentelijke groendiensten. Ze combineren uitstekende snoeiprestaties met de voordelen van de accutechnologie. Andere sterke punten van de heggenscharen zijn dat ze gebruikt kunnen worden bij regenweer, dat ze geen uitlaatgassen uitstoten en dat ze zo goed als geruisloos werken. Dankzij het lage gewicht van 3,7 kg (HSA 94 T zonder accu) en de perfect uitgebalanceerde ergonomie liggen de twee machines, ook na een lange werkdag, nog altijd aangenaam in de hand. Bijzonder praktisch: dankzij de draaibare multifunctionele greep kunnen zowel zij- als bovenkanten van heggen zonder veel krachtinspanningen perfect gesnoeid worden.

Bedieningshandgreep – instelling aantal slagen

Dikkere takken – bijvoorbeeld twijgen van enkele jaren oud – worden bij het terugsnoeien (R) met een lage messnelheid en een hoog koppel gesnoeid. Bij het trimmen (T) van jonge twijgen is een hoge messnelheid echter wel zinvol zodat de bladeren minder uitrafelen. De HSA 94 R en HSA 94 T zijn elk specialist in hun eigen toepassingsgebied. Bovendien kan men via de bedieningshandgreep in 3 stappen het aantal slagen van de messen heel precies aan de opdracht aanpassen. Dat spaart de accu waardoor de looptijd langer wordt. Tegelijk zorgt het elektronische systeem van de EC-elektromotor ervoor dat het aantal slagen altijd constant blijft – ook bij zwaar terugsnoeien. En als de messen al eens een keer door een dikke tak geblokkeerd raken, wordt de automatische functie om de draairichting van de EC-motor om te keren, geactiveerd zodat de messen weer vrij komen.

 Stille kracht voor professionele gebruikers Nieuwe accuheggenscharen STIHL HSA 94 R en HSA 94 T

Gelijkwaardige kracht en even sterk snoeiresultaat dan een benzineheggenschaar

De twee heggenscharen zijn bijzonder krachtig en robuust. Wat snoeiresultaten en levensduur betreft hoeven ze niet onder te doen voor benzinemodellen. En op het vlak van gewicht hebben accumachines altijd een streepje voor. Door de externe accu wegen ze 1,5 kg minder dan een vergelijkbare benzineheggenschaar. En wie daar de hele dag mee werkt, weet dat naar waarde te schatten.

Accukracht uit de rugzak

De accuheggenscharen zijn compatibel met alle accu’s van het STIHL PRO AccuSysteem. De accu die de stroom levert, kan in een gordeltas of in een speciale rugzak op de rug gedragen worden. Die rugzak biedt ook nog plaats voor een reserveaccu. Nog meer uithoudingsvermogen biedt de ruggedragen accu AR 1000. Deze krachtige lithium-ionaccu uit het STIHL PRO AccuSysteem heeft een energie-inhoud van 626 Wh, en weegt samen met het comfortabele draagsysteem maar 5,5 kg. Alle accu’s zijn met een aansluitkabel op een contact in de greep van de heggenscharen eenvoudig aan te sluiten.

Bron: Stihl