Voorraden taxussnoeisel zijn bijna aangevuld

Stichting Taxus Taxi is ook dit jaar weer actief met de inzameling van taxussnoeisel. Elk voorjaar start de stichting weer ijverig met het inzamelen van het snoeisel voor de verwerking van de stof Taxol welke gebruikt wordt in chemotherapieën. Gezien de huidige wereldvoorraden vervroegd Taxus Taxi het einde van de inzameling dit jaar naar eind augustus. Volgend jaar is er opnieuw weer veel taxussnoeisel nodig en gaat de stichting weer verder met het inzamelen hiervan.

Jarenlang is de vraag naar taxussnoeisel groter geweest dan het aanbod. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid en is het aanbod groter dan de vraag. Er is voor dit jaar namelijk bijna voldoende snoeisel ingezameld om in de wereldwijde vraag naar Taxol te kunnen voorzien. De stichting geeft aan zeer blij te zijn met dit positieve resultaat en wil benadrukken dat dit zonder de hulp van al die enthousiaste mensen niet gelukt zou zijn! Ook volgend jaar is er weer een grote hoeveelheid aan vers snoeisel nodig. De stichting hoopt dan ook dat elke taxusbezitter, binnen het werkgebied, zich meldt bij de stichting om het snoeisel op te laten halen. De missie van de stichting is en blijft het bijdragen aan een wereldwijde strijd tegen kanker.

Een exacte datum waarop de inzameling dit jaar zal stoppen kan Taxus Taxi nog niet noemen. Wel geeft ze aan het snoeisel nu nog goed te kunnen gebruiken. De inzameling zal in ieder geval stoppen in de periode eind augustus. Wanneer u van plan bent om uw haag tegen het einde van augustus nog te snoeien adviseert de stichting om op de website, www.taxustaxi.nl, te controleren of zij nog actief zijn. Doe dit voordat u de haag snoeit zodat u zeker weet of u het voor de stichting apart moet houden.