Stimulans taxusdonatie biedt hoveniers voordelen

Taxus wordt al jaren ingezameld om het voorproduct van Taxol, dat zich in de naalden bevindt en dat kanker remmend werkt. Hiervoor is alleen jong en zuiver snoeisel nodig en dient het snoeisel binnen 24 uur verwerkt te worden. Om de kwaliteit te waarborgen en snelle levering te kunnen garanderen, biedt Stichting Taxus Taxi een huis-aan-huis service aan, waarbij wordt samengewerkt met hoveniers. Stichting Taxus Taxi is werkzaam in een groot deel van Nederland.

“Hoveniers kennen het belang van schoon en jong snoeisel voor het winnen van taxol”, stelt medeoprichter van de stichting Werner Toonen, “daarnaast zorgen zij ervoor dat de klant een mooie boom of haag overhoudt na het snoeien”. Stichting Taxus Taxi besloot dus om actief met hoveniers te gaan samenwerken en klanten te stimuleren hoveniers in te schakelen voor het snoeien van hun taxus. Het snoeisel wordt aan de weg gezet en vervolgens binnen 24 uur opgehaald door de stichting.
Dit kan bij de klant thuis of bij de hovenier. “Op deze manier kunnen hoveniers met weinig moeite bijdragen aan het goede doel, nuttig en goed voor het imago”. Een win-win situatie dus voor alle partijen:  meer werkgelegenheid voor de hovenier, een professioneel resultaat voor de klant en een beter bruikbaar product voor de stichting, met daarnaast ieders bijdrage in de strijd tegen kanker.

Taxus Taxi - Strijd tegen kanker

Hoe werkt de samenwerking? Toonen legt uit: “wij bieden de hoveniers waarmee we samenwerken een plekje op onze website, met link naar hun eigen website. Klanten kunnen doormiddel van een zoekfunctie en virtuele kaart hoveniers in hun regio vinden.” De stichting biedt daarnaast gratis Taxus Taxi Tassen en knipzeilen aan om de inzameling gemakkelijker te maken. Om de samenwerking extra te stimuleren en het belang te benadrukken, verstrekt de stichting een kleine vergoeding per kilo aangeleverd taxussnoeisel. Kwaliteit van snoeisel en persoonlijke service dus. Meer informatie en een overzicht waar Stichting Taxus Taxi werkzaam is, is te vinden op de website: www.taxustaxi.nl.

Taxus Taxi - Strijd tegen kanker

Over Taxus Taxi


Stichting Taxus Taxi is gevestigd in Boxmeer en bestaat sinds 2009. Sinds het ontstaan zijn we jaarlijks gegroeid en hebben we steeds meer plaatsen en gemeenten kunnen en mogen bereiken. Onze grens is globaal gezien van Utrecht tot Eibergen in de Achterhoek en van Breda via Eindhoven naar Weert, Venlo en langs de Duitse grens omhoog weer tot de Achterhoek. Stichting Taxus Taxi bestaat uit een klein, hecht team dat zich vol enthousiasme en betrokkenheid inzet om taxussnoeisel in te zamelen voor de wereldwijde ‘strijd tegen kanker’.

Het enorme enthousiasme van mensen die het initiatief wilden steunen, zorgde voor een zeer succesvol eerste jaar. Inmiddels is Taxus Taxi uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare stichting, dat trots is op het behaalde resultaat. Mede door het inleveren van uw taxussnoeisel is Taxus Taxi in staat iets bij te dragen in de ‘strijd tegen kanker’.

De service taxus snoeien bieden wij niet aan. Wel bieden wij u een helpende hand om een professionele hovenier bij u in de buurt te vinden. Raadpleeg hiervoor onze zoek functie op onze website.