In het najaar zagen we in de tweede helft van oktober op veel plaatsen zeer kleine, pas uitgekomen taxuskeverlarven. Op onderstaande foto is te zien hoe klein ze zijn, en dat ze door hun bruinige schutkleur niet zo opvallen in (pot)grond. Deze kleine larven hebben nog maar geringe schade veroorzaakt voor en tijdens de winter, ook een reden waarom ze vaak niet worden opgemerkt.

Schade in het voorjaar

De komende maanden zullen ze, tot hun verpopping in de zomer, veel eten en veel schade veroorzaken. Met het handelsseizoen voor de deur zijn de larven zeer ongewenste gasten. Reden om nog even goed in uw planten te kijken of er sprake is van aantasting!

Taxuskeverlarven: een vervelende verrassing!

De taxuskeverlarven zijn te bestrijden met insect-parasitaire aaltjes, die kunnen worden verspoten op, of geïnjecteerd in de grond. Zelfs een toepassing via de beregening of het watergeefsysteem is soms mogelijk.

Meerdere soorten aaltjes

Biocontrole levert diverse soorten aaltjes en mixen daarvan tegen taxuskever, voor verschillende temperatuur-regimes. De aaltjes zijn al vanaf 5 graden werkzaam, inmiddels is het warmer en leveren we de warme mix.

Voor meer informatie over deze kevers of overleg over een plan van aanpak: neem contact met ons op.

Bron: Biocontrole