Stichting Taxus Taxi biedt per 27 mei haar huis-aan-huis taxiservice weer aan, voor het gratis ophalen van taxussnoeisel in de strijd tegen kanker. In de naalden zit het voorproduct van Taxol, het hoofdbestanddeel van de chemotherapie. Het promillage van de stof is momenteel nog onvoldoende in de naalden aanwezig, doordat de groei van de taxus is achtergebleven. De inzameling 2016 start daarom op vrijdag 27 mei.

15 kruiwagens snoeisel zijn nodig voor één chemotherapie. Per 27 mei is het promillage 10-Deacetylbaccatine III, in de volksmond bekend als Taxol, voldoende in de naalden aanwezig en het snoeisel dus bruikbaar. Dan staat de chauffeur weer voor u klaar om het snoeisel op te halen. De stichting biedt gratis Taxus Taxi Tassen en knipzeilen aan, om het snoeien makkelijker te maken. Deze zijn gratis te verkrijgen via www.taxustaxi.nl/tas of telefoonnummer 085-48 96 350. Er zijn ook diverse uitgiftepunten van de tassen. Bel met de stichting om te kijken of dit ook in uw gemeente het geval is.

Wilt u ook bijdragen? Doneer dan gratis het taxussnoeisel. Vanaf 27 mei kunt u via de website of telefonisch een ophaalverzoek indienen. Het snoeisel moet binnen 24 uur opgehaald worden om bruikbaar te zijn, houd daar dus rekening mee met het snoeien. Stichting Taxus Taxi wordt ondersteund door Den Ouden Groep, ODBN, Dar en GAD. Zij werkt ook samen met diverse gemeenten en hoveniers. Ook TuinKeur draagt Taxus Taxi een warm hart toe. Samen dragen we bij aan de strijd tegen kanker!