Onkruidverwijderen is een alom bekende taak tijdens de mooie zomermaanden. Maar heeft u wel eens nagedacht over het duurzaam reinigen van het terras? Het verwijderen van mossen, algen,  groenaanslag, vogelpoep en andere vervuiling die u niet wilt zien op het terras? De kleur van het terras wordt fletser en de stenen glibberig. Deze service geeft u als hovenier de mogelijkheid om uw toegevoegde waarde te vergrootten en uw gemiddelde omzet per opdracht te verhogen. 

Uniek onderhoudsconcept

Reinigt u nog met een hogedrukreiniger? En met groene zeep? Nee toch? Er is een geniale oplossing. Een manier van terrasreinigen zonder chemische middelen en indien gewenst zonder kostbaar drinkwater te gebruiken! Dit geweldige systeem heet Terrazza MC.

Terrazza MC ontwikkelt ecologische in- en outdoor onderhoudsconcepten voor horizontale en verticale oppervlakten. Onderhoud van terrasklinkers, natuursteen, hout, cementsluier enz.

Hoe werkt het Terrazza systeem

Het systeem bestaat uit een machine, onderdelen (zoals borstels) en accessoires (bv spoelsysteem).

De machine is gemakkelijk in het gebruik en werkt op stroom. Zij heeft een aansluitsnoer van 12 meter en werkt op het gewone net.

Door de machine met borstels langzaam over de ondergrond te bewegen wordt de vervuiling los geweekt door de beweging en het water. De losgeweekte vervuiling kunt u afspoelen met de sproeiboom, waardoor de kracht van de waterstraal het vuil naar de gewenste richting laat bewegen. De borsteldiameter is 43 cm en het toerental 154 t/pm.

Overigens weegt de totale machine slechts 41 kg, waardoor deze eenvoudig in uw bus of op uw aanhanger te plaatsen is.

Wanneer u na deze reinigingshandelingen gaat polieren (zand aanbrengen in de voegen en op het oppervlak) krijgt u de oorspronkelijke levendige kleur van het terras weer terug. Zo levert u niet alleen mooie tuin op, maar ook een prachtig terras.

Heeft u nog hoekjes waar u niet met de machine bij kon? Geen probleem. Met de Mini Brush, een borstel die u op een boormachine (die minimaal 150 t/pm genereert) plaatst, komt u gemakkelijk in alle hoeken. Zo krijgt u overal een perfect resultaat.

Bijzondere materialen en kwetsbare locaties

Wanneer u natuursteen wilt reinigen kan dit ook met Terrazza. Belangrijk is wel dat u natuursteen (zoals graniet, hardsteen, leisteen) elk jaar behandelt met het Terrazza concept. Houten terrassen en vlonders zijn veelal van de houtsoort Bangkirai. Deze houtsoort, maar ook het hout van houten tuinmeubelen, kunnen gereinigd worden met het Terrazza concept.

Omdat het Terrazza concept is gebaseerd op chemie vrij reinigen kunt u ook vlonders dicht bij vijvers behandelen op basis van het Terrazza concept. Er ontstaat geen gevaar voor de vervuiling van de vijver en haar bewoners.

Een bijzonder materiaal is cement. En dan met name cementsluier, wat een doffe aanslag geeft op klinkers, kasseien, natuursteen en tegels. In het verleden werd cementsluier wel eens bestreden met azijn, zoutzuur en antisluiermiddel. Heeft u deze middelen wel eens gebruikt? En beviel het?

Geen verspilling van drinkwater

Het is niet noodzakelijk om leidingwater te gebruiken. U kunt gerust regen-, boor of vijverwater gebruiken voor het Terrazza systeem. Dit is vaak goedkoper en duurzamer, omdat u geen drinkwater verspild.

Vraag een demonstratie bij uw dealer

Wij begrijpen dat iedereen kan beweren dat zijn systeem de beste resultaten geeft. Daarom adviseren wij u om uzelf te overtuigen. Op www.stiermandeleeuw.nl/dealer-overzicht  kunt u zien wij een Terrazza dealer is. Vraag uw dealer om een demonstratie. Wij garanderen u dat u enthousiast zult zijn. Een opgeleverde tuin is toch pas echt mooi als ook het terras er piekfijn uitziet?

—————————————————-

Bron: Stierman De Leeuw

Meer weten over kantensnijders? Bezoek dan de website van Stierman De Leeuw

Importeur voor Nederland van het merk Eliet:  Stierman De Leeuw