Op weg naar een beter medicijn tegen kanker

Taxus voor Hoop zamelt Taxussnoeisel in, de farmaceutische industrie produceert van deze grondstof op haar beurt medicijnen tegen kanker. Om de kwaliteit en de efficiency van de medicijnproductie zo hoog mogelijk te houden, wil de farmaceutische industrie vanaf dit seizoen precies weten waar haar grondstoffen vandaan komen.

Van de grondstoffen die Taxus voor Hoop inzamelt en aanlevert (het taxussnoeisel), is het erg moeilijk om aan te geven waar het precies vandaan komt. Zeker op collectieve inzamelpunten waar verschillende kleine hoeveelheden bij elkaar worden gebracht.

Omdat bronvermelding van de Taxus een belangrijke eis is en wij dit niet over alle locaties kunnen vermelden, zijn wij in onderhandeling met de farmaceutische industrie om een certificaat per gemeente te verkrijgen. Helaas is de certificering nog niet rond en is het onmogelijk dit voor het begin van het komende snoei seizoen te realiseren. Wij hebben daarom het komende seizoen moeten besluiten om geen inzameling op gemeentelijke inzamelpunten te organiseren.

We werken hard aan de certificering en gaan ervan uit dat u uw taxus snoeisel in de toekomst weer voor het goede doel bij ons kunt doneren.

We hopen op uw begrip.

Team Taxus voor Hoop

Meer informatie: http://taxusvoorhoop.nl/