Van timmerman naar leidinggevend hovenier 
– Rick van Baneninhetgroen bezoekt Hermen van Zee –

Rick Romijn van Baneninhetgroen ging langs op het werk van Hermen van Zee. Een leuk weerzien met één van de eerste werknemers van Baneninhetgroen, die het erg naar zijn zin heeft bij zijn werkgever: Verheij Integrale groenzorg.

Hermen die opgegroeide in Schoonhoven en Vuren heeft een technische richting op de middelbare school gevolgd. 

Van timmerman naar hovenier

Vervolgens stapte Hermen met succes over naar de Timmeropleiding (niveau 2 en 3) van het ROC Midden-Nederland. 
Toch koos Hermen voor een baan in het groen. “Alleen de overstap naar een andere sector is best lastig als je geen opleiding in het groen hebt”, geeft Hermen aan. Na vele sollicitaties kwam Hermen terecht bij Baneninhetgroen. “Een afspraak was zo gemaakt en voor ik het wist zat ik bij René en Hugo van Baneninhetgroen aan tafel”, vertelt Hermen. Zij zagen de potentie om mij een baan te bieden in het groen.

Via Baneninhetgroen heeft Hermen een opleiding gevolgd voor de groensector en is hij bij Van Doorn Geldermalsen gestart. “Het leuke van werken via Baneninhetgroen vind ik dat je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag kunt”, vertelt Hermen. “Aan de andere kant is het ook wel lastig, omdat je steeds opnieuw moet wennen”. Bij Ballast Nedam vond ik m’n volgende baan en sinds 3 jaar werk ik met veel plezier als leidinggevende in de groenvoorziening bij Verheij Integrale groenzorg.

“Baneninhetgroen is een eerlijk, open bedrijf dat de intentie heeft mensen vast in dienst te krijgen”

Dat iedere werkdag weer anders is, maakt het werk leuk voor Hermen. “Ik stuur samen met een collega het onderhoud in Berkel en Rodenrijs aan en geef daarbij leiding aan een groep mensen”. Dagelijks rijdt Hermen veel op en neer tussen de groepen die hij in de wijk aanstuurt. “De ene keer is een werkopdracht eerder klaar of is een machine kapot, ik rij er dan naartoe en los het op”.

“Dagelijks werk ik van kwart voor zeven tot vier uur, maar dan ben ik nog niet klaar. Na het werk ga ik langs de zaak en regel ik de dingen voor de komende dag. Ook lever ik dan kapotte machines in en los ik spullen. Het is hard werken, maar ik doe het met veel plezier!” Naast het harde werken is jagen de passie van Hermen en is hij vaak in de sportschool en op het  voetbalveld te vinden.

Het leukste aan het werk vindt Hermen het aansturen van een ploeg mensen en het regelen/leiden van het project. Zijn toekomstdroom is om over niet al te lange tijd de titel voorman te  verdienen, waarmee hij nog meer verantwoordelijkheden zal krijgen.

Wil jij werken in het groen?

Wil jij net als Hermen jouw droombaan vinden in het groen? Baneninhetgroen helpt jou daarbij. “Werken kan je overal, maar het bijzondere van Baneninhetgroen is dat men hier op een eerlijke en open manier met hun werknemers omgaat en er alles aan doet om een vaste baan voor hun mensen te vinden!” “Ben je net als mij op zoek naar een topbaan in het groen? Neem dan contact op met Rick van Baneninhetgroen. Hij is benieuwd naar jouw verhaal!