Met ingang van maandag 10 april begint het veilen bij Plantion een half uur eerder. Om kopers van tuin- en perkgoed in het voorjaar maximaal te ondersteunen, worden deze categorieën vanaf 05.30 uur als eerste geveild. Dit zorgt voor een snel en efficiënt veilproces, waardoor de kopers desgewenst weer snel thuis kunnen zijn. Het vroeg veilen eindigt op vrijdag 26 mei.

Afhankelijk van het aanbod worden in de vroeg-veilenperiode tuin- en perkgoed op 2 of 3 klokken vanaf 05.30 uur als eerste geveild. Om 06.00 uur start vervolgens op klok 1 het veilen van snijbloemen. De periode waarin vroeg geveild wordt, is in samenspraak met kopers en veilingmedewerkers bepaald op zeven weken. De klokaanvoer zal naar verwachting meer dan vijfduizend karren per week bedragen.

De ervaringen van zowel kopers als Plantion met vroeg veilen zijn erg positief. Kopers waarderen het dat Plantion in de drukke periode goed meedenkt door de veiltijden en de veilvolgorde aan te passen. Vroeg veilen zorgt bij Plantion voor een stimulans in de verkoop en versterkt de positie van Plantion als aantrekkelijk marktplaats voor tuin- en perkgoed.

 

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 147 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2016 realiseerde Plantion een omzet van 99,5 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

Plantion viert in 2017 ‘100 jaar marktplaats’: https://vimeo.com/199274123