RoosMooiwatplantendoen.nl zet de Roos in mei als Tuinplant van de Maand in de spotlights. Het doel is om consumenten zoveel mogelijk te stimuleren meer planten, zoals de roos, in de tuin te zetten. In de campagne staan tuintrends ‘Eco Luxe’, ‘The Happy Life’ en ‘Unexpected Wild’ centraal en worden praktische tips om gegeven om direct zelf aan de slag te gaan. De roos als Tuinplant van de Maand mei omvat het hele assortiment: van struikroos tot klimroos en van stamroos tot trosroos.

Volop aandacht

Op het online platform Mooiwatplantendoen.nl krijgt de roos een prominente plek en via de bijhorende sociale mediakanalen wordt de tuinroos extra in de spotlights gezet. Door middel van een ondersteunende PR-campagne wordt bovendien volop aandacht verwacht in tijdschriften, dagbladen, websites en blogs.

Dossier roos

Mooiwatplantendoen.nl heeft speciaal voor de detailhandel, groothandel, kwekers en andere geïnteresseerden uit de sierteeltsector een dossier over de roos samengesteld. Het dossier bevat foto’s en kant en klare teksten die ingezet kunnen worden voor promotiedoeleinden bijvoorbeeld via eigen website, Facebook, Twitter of nieuwsbrief. Het dossier bevat tevens beelden en teksten over de tuintrends van 2015, de Balkonplant van het Jaar, de Terrasplant van het Jaar en de Tuinplant van de Maand (t/m augustus). U kunt het hier kosteloos downloaden.