Op 17 en 18 januari 2017 organiseren wij voor de 7e keer de Tuinprofessionaldagen. Deze keer zullen wij neerstrijken in de inspirerende omgeving van Burgers’ Zoo in Arnhem. Het programma is veelzijdiger dan ooit dus beter kunt u het nieuwe jaar niet beginnen. En het allermooiste, voor u als tuinprofessional is deelname gratis! De Tuinprofessionaldagen wordt u aangeboden door de partners van dit platform.

 

09:30 – Ontvangst
10:00 – Inspirerende opening door een icoon uit de sportwereld

Doelen verwezenlijken

Dat topsport een leven is van vallen en opstaan, grote hoogten en soms diepe dalen, teamwork, aanpassingsvermogen en mentale flexibiliteit is voor iedere sportliefhebber bekend. Maar wist u dat er binnen het bedrijfsleven ook topsport wordt bedreven? Door u, uw werknemers en uw klanten? Onze openingsspreker van dit jaar ERBEN WENNEMARS, topsporter én voormalig wereldkampioen. Op inspirerende wijze neemt hij u mee in zijn carrière, letterlijk van vallen tot opstaan. Centraal hierin intrinsieke motivatie en grenzen verleggen.

 

 

11:00 / 15:00 –  Keuze uit vier kennis sessies

Over de dag verspreid vinden vier kennis sessies plaats. Bij aanmelding kunt u uw sessies naar keuze opgeven.

 

Sessie 1: Twee gedachten over één tuin

HARRY ESSELINK en JOHN KOOMEN geven hun visie op de renovatie van de tuin van familie Janssen uit Utrecht. Hoe verwerken de ontwerpers de wensen op 140 vierkante meter? Wat bepaalt hun keuze voor planten & (natuurlijke) materialen? Waarom komen ze uiteindelijk zo verschillend uit? En, hoe zou u het doen? Ervaar de dilemma’s van deze toppers in tuinontwerp. In deze duo-presentatie leert u hoe zij het aanpakken; van briefing tot en met de vraag om de opdracht.

 

Sessie 2: Wat is jouw prijs?

Eén van de belangrijke en steeds terugkerende elementen in de verkoop aan particulieren is de offerteprijs. Hoe heeft u uw prijs bepaald, wat vindt u zelf van het bedrag, hoe denkt u in verhouding tot uw concullega’s te staan. En ook hoe brengt u de prijs, hoe reageren uw klanten op de prijs en hoe reageert u weer op de klanten? IRMA VAN HERWAARDEN is een bevlogen en ervaren verkooptrainer. Haar workshops staan bol van ervaring maar zeker ook van interactie met de deelnemers. Na deze korte training weet u hoe het ook kan en heeft u wellicht al enkele aandachtspunten opgepikt. Wilt u uw eigen resultaat nog verder verbeteren dan kunt u zich daarna aanmelden voor een tweedaagse training.

 

Sessie 3: Voor planten gaat liefde door de bodem

Liefde van de man gaat door de maag… Voor planten geldt hetzelfde, al gaat het dan om een goed gevulde en gezonde bodem. Planten kunnen uitstekend hun eigen voeding maken, maar om dit te kunnen doen hebben zij naast zuurstof, water en zonlicht ook mineralen nodig. En deze vinden ze in de bodem, als ze daar tenminste aanwezig én beschikbaar zijn. Want hoe zat het ook alweer met grondsoorten, pH, organische stof? En welke rol spelen micro-organismen bij het voeden van de plant? ROGIER DOORNBOS is specialist op het gebied van bodemgezondheid en hij zal u uitleggen hoe een gezonde bodem leidt tot een gezonde, sterke plant.

 

Sessie 4: Nieuwe wegen van onkruidbeheersing

De wetgeving op het gebied van chemische onkruidbestrijding lijkt continue aan verandering onderhevig. Want wat mag er nu wel en wat mag er niet? Ook van u als hovenier wordt verwacht dat u onkruid op een duurzame wijze bestrijdt. In deze kennissessie gaan wij in op de meest recente wetgeving. Ook krijgt u een goed beeld van de verschillende duurzame bestrijdingsmethodes met de voor- en nadelen en welke middelen er verboden zijn of nog toegepast mogen worden. MIKE VERHEIJ is in 2014 afgestudeerd met het onderzoek “nieuwe wegen van onkruidbestrijding voor Schiphol”. Het onderwerp heeft hem na zijn afstudeeropdracht niet losgelaten en als jonge, zelfstandige tuinprofessional is hij dagelijks in gesprek met hoveniers die met dit vraagstuk te maken hebben. Mike is een onafhankelijke groenspecialist met passie en kennis van het onderwerp die hij graag met u deelt.

 

10:00 / 17:00 –  Keuze uit korte presentaties en workshops

U heeft de keuze uit maar liefst 10 verschillende presentaties en workshops. De workshops duren ca. 40 minuten en draaien achter elkaar door.  U heeft voldoende tijd om er meerdere te bezoeken. Bij aanmelding kunt u uw keuze opgeven. Uiteraard ontvangt u op de dag zelf een persoonlijk programma met de starttijden.

 

Presentatie 1: De uitdaging die omgevingsgeluid heet

Staat u er wel eens bij ‘stil’? Niet alleen privacy maar ook rust is een grote luxe voor iedere tuinbezitter. Maar hoe kunt u invloed hebben op het omgevingsgeluid? Als u een antwoord zoekt op deze vraag dan bent u hier aan het juiste adres. In deze sessie gaan wij in op het functioneren van geluid en geluidsreductie. Met specifiek aandacht voor de toepassing van een ‘groen geluidsscherm’.

 

Presentatie 2: Natuurlijk zwemmen in eigen tuin

Wat kunnen wij Nederlanders leren van een Belgische Vijverprofessor? Onze zuiderbuur GUIDO LURQUIN, vijverprofessor en waterplanten expert maar ook auteur en veel gevraagd spreker, neemt u mee op een praktische reis van idee naar realisatie van de natuurlijke zwemvijver. Een snelle, gevatte en onderhoudende lezing over een trend in de tuin waar de hovenier in de nabije toekomst steeds vaker mee geconfronteerd zal worden.

 

Presentatie 3: Uw calculatie als rendementsverzekering

Als u niet weet wat het u echt kost weet u ook niet wat het u echt oplevert! In deze workshop wordt op een heldere manier uitgelegd waarom een goed opgezette calculatie:

  • behoedt voor “missers”;
  • meer tijd oplevert dat het aanvankelijk kost;
  • de werkplanning helpt;
  • de inkoop vereenvoudigd;
  • de onderhandelingspositie versterkt.

Altijd al één van de geheime succesfactoren van goed presterende hoveniersbedrijven willen ontdekken én niet bang voor cijfers? Dan is deze workshop iets voor u!

 

Presentatie 4: Uw website, van visitekaartje tot salesmachine

De consument is tegenwoordig continu online, maar doet u als bedrijf ook echt iets met die wetenschap? Zorgt uw website voor meer klanten, of is het eigenlijk niet veel meer dan een online visitekaartje? Online marketeer Paul neemt u mee in de zoektocht van de consument, vertelt u hoe online wij nu écht zijn en laat zien hoe u uw website kunt verbeteren om uw bedrijf te laten groeien.

 

Videopresentatie 5: Bestraten, zo doe je dat! The movie

De verwerking van ‘dode’ materialen, lekker makkelijk toch? Want wat kan er nu mis gaan met de aanleg van bestrating? Met onze camera zijn we het land ingetrokken. De leukste en leerzaamste momenten hebben wij voor u verzameld. Wat denkt u? Kan de Nederlandse hovenier een beetje straten of niet? Kom naar deze leuke en ontspannende onderbreking. En u bent natuurlijk helemaal niet nieuwsgierig hoe uw collega’s het doen… (Gehele dag vrij toegankelijk, hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.)

 

Workshop 6: Volg de workshop ‘Blij dat ik snij’

Als hovenier weet u hoe belangrijk het is voor de uitstraling van een kunstgras gazon dat het perfect wordt afgesneden. Maar wat is perfect? En waar moet u op letten om het perfect te laten zijn? Tijdens een leerzame en luchtige workshop ‘Blij dat ik snij’ krijgt u tips en tricks en neemt u zelf ook het mes ter hand. Volg de workshop, word één met uw mes en snijd voortaan door het kunstgras als Messi door de verdediging van de tegenstander!

 

Workshop 7: Vlonders en terrassen, slimme montage leidt tot langer tuinplezier

Vaak staat men lang stil bij het materiaal wat voor een terras wordt toegepast. Maar voor de duurzaamheid is eigenlijk de juiste montage van een terras minstens zo belangrijk. Rekening houden met de (veranderende) klimaatinvloeden is daarbij cruciaal. In deze workshop vertellen wij waar u vooral op moet letten. (Gehele dag vrij toegankelijk, hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.)

 

Workshop 8: Bollen, bomen en vaste planten voor schaduwrijke tuinen

Tijdens deze workshop wordt u meegenomen in de wereld van beplanting voor schaduwrijke en droge tuinen. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over de aanplant, sortiment en het beheer van met namen bollen, bomen en vaste planten. Welke mogelijkheden geven het beste resultaat, waardoor u gelukkige en tevreden klanten houdt. Voor de kenners en liefhebbers is er een sortimentsquiz met het boek “Van den Berk over Bomen” als hoofdprijs! (Gehele dag vrij toegankelijk, hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.)

 

Workshop 9: Werken met buitenverlichting ‘de guerrilla aanpak’

Laat u overtuigen en ervaar zelf dat licht iedere (buiten)ruimte bijzonder maakt. In deze interactieve workshop wordt (geheel in junglestijl) op guerrilla-achtige wijze een kale ruimte getransformeerd tot een sfeervol verlichte buitenruimte. Wij laten u zien wat de basisbenodigdheden voor een lichtplan zijn en hoe u eenvoudig tot een spectaculair eindresultaat komt. Geschikt voor ieder ervaringsniveau!

 

Workshop 10: Beter renderen met accupower

Accumachines zijn de toekomst. Maar misschien bent u nog wat terughoudend om de overstap naar accu te maken? Ontdek in onze workshop de voordelen van deze apparatuur en verneem waarom werken met accumachines de toekomst is. Ervaar zelf de werkelijke kracht.

Samen met het opleidingsinstituut IPC Groene Ruimte gaan wij dieper in op de nodige vaardigheden voor het gebruik van tuinmachines. Hoe hanteert u machines op de juiste en vooral comfortabele manier? Ergonomisch werken, werkhouding en vakvaardigheden komen daarbij aan bod. We leggen ook uit welke machine u best gebruikt voor welke toepassing. Hierbij leggen we de nadruk op veilig werken, risico inventarisatie en persoonlijke beschermingsmiddelen. (Gehele dag vrij toegankelijk, hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.)

 

Vanaf 16:00 – Borreltijd en gezellig napraten met uw collega’s

Of voor diegene die nog niet genoeg hebben gehad, die mogen nog een uurtje doorgaan!


AANMELDEN

Bron: Tuinprofessionals

logo-tuin-professionals-225x125