Beste tuinvriend,

De eerste reis naar het Griekse Pelion is al volledig volgeboekt. Om die reden heeft Garden Tours besloten om een tweede reis te organiseren op 20 april 2017. Ook deze tweede nieuwe datum is ook al aardig onderweg!

Twee keer ben ik nu in het voorjaar naar Griekenland geweest en beide keren was ik volkomen onder de indruk van de rijke voorjaarsflora. Je raakt niet uitgekeken en als je denkt alles gezien te hebben, zie weer een nieuwe soort. In Pelion is het al niet anders. We gingen het hotel uit om even het dorp te verkennen maar we zijn er nooit aangekomen. Op nauwelijks 50 m van het hotel waren we al druk bezig om de planten te bestuderen.

En dan heb ik het over soorten die je in Nederland ook wel eens als tuinplant ziet, maar wat zijn het bij ons dan minkukeltjes! Daar, in Griekenland, is  tussen de bloemen nauwelijks meer ruimte voor blad. Zou dat misschien de reden zijn dat sommige soorten eerst bloeien en daarna blad krijgen?

Een ding is zeker, als je lentekriebels krijgt en de voorjaarsblues door je lijf scheurt, is Pelion een plek om dat rustig te laten uitwoeden. Ga eens mee en laat u verrassen door de tientallen soorten orchidee├źn (50 soorten komen er voor, fluisterden ze in mijn oor), de heerlijk geurende bloemen, kruiden en natuurlijk de voorjaarszon!

BOEK NU

Met vriendelijke groet,

Uw reisleider
Wiert Nieuman