ZEIST – In januari is het weer zo ver: de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Je kunt je nu al opgeven als teller via www.tuinvogeltelling.nl! Door je in te schrijven ontvang je wekelijks de beste tips om vogels naar de tuin te lokken en profiteer je van speciale aanbiedingen van de webshop van Vogelbescherming.

Al in november zijn veel mensen druk met de vogels in de tuin. De nestkasten worden schoongemaakt of opgehangen en bladeren worden op een hoop geveegd voor het ideale rommelhoekje. Wie extra tips wilt ontvangen om vogels naar de tuin te lokken kan zich vanaf vandaag alvast inschrijven voor de Nationale Tuinvogeltelling. Je ontvangt dan elke week een mail met daarin de beste tips over vogels voeren, de tuin vogelvriendelijk maken en vogels herkennen. Daarnaast profiteer je van speciale aanbiedingen op producten in de webshop van Vogelbescherming. Inschrijven kan via www.tuinvogeltelling.nl

De Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland vindt dit keer plaats op 17 en 18 januari 2015. Jaarlijks tellen tienduizenden Nederlanders in het 3e weekend van januari de vogels in hun tuin en helpen zo mee aan het grootste citizen science project van Nederland. Meedoen is simpel: 30 minuten lang inventariseer je de vogels in de tuin en de resultaten meldt je op www.tuinvogeltelling.nl Vorig jaar namen zo’n 55.000 mensen deel aan het evenement. De top 3 bestond toen uit huismus, koolmees en merel.