Amsterdamse schoolkinderen starten met het planten van 30.000 tulpenbollen bij het Vondelmonument

Woensdagochtend 1 november werd voor de derde keer een ‘Tulpenplantdag’ georganiseerd door Bulbs4Kids, het Tulp Festival en Vrienden van het Vondelpark. Als startschot van het plantseizoen van bloembollen maakten tientallen kinderen van de Nicolaas Maesschool een begin met het planten van 30.000 tulpenbollen bij het Vondelmonument in Amsterdam. 

Ontwerp

De 30.000 tulpen werden, naar een vooraf gemaakt ontwerp, geplant. Dit ontwerp bestaat uit kleurvlakken die geometrisch met elkaar verbonden zijn. De groepjes kinderen plantten de juiste kleur in de vakken. Tientallen vrijwilligers van de Vrienden van het Vondelpark maken de beplanting de komende weken af. In het voorjaar omringt het kleurrijke tulpentapijt het Vondelmonument.

Aftrap Bulbs4Kids
De Tulpenplantdag is de aftrap voor Bulbs4Kids. In de week van 6 november ontvangen maar liefst 2.450 basisscholen verdeeld over Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, een Bulbs4Kids pakket. Dit is een compleet lespakket, inclusief een gevarieerd assortiment bloembollen. Hiermee ontdekken zo´n 75.00 basisschoolkinderen met elkaar, op een leuke manier bloembollen. 

Educatie
Door kinderen zelf bloembollen te laten planten, maken ze spelenderwijs op een laagdrempelige en spannende manier kennis met de natuur, het is daarmee leuk én gezond. Het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat dit bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen.

Initiatief
Bulbs4Kids, het Tulp Festival en de Vereniging Vrienden van het Vondelpark hebben met elkaar het initiatief genomen om deze ‘Tulpenplantdag’ te organiseren.