Het plantseizoen voor bloembollen is in volle gang! Op 1 november om 10.00 uur planten Amsterdamse schoolkinderen 30.000 tulpenbollen in het Vondelpark. Deze Tulpenplantdag is de aftrap voor 2.450 basisscholen die in de week van 6 november een Bulbs4Kids pakket ontvangen om samen bloembollen te ontdekken.

De jaarlijkse Tulpenplantdag wordt georganiseerd door Bulbs4Kids, het Tulp Festival, en Vrienden van het Vondepark. Als startschot van het plantseizoen planten leerlingen van de Nicolaas Maesschool tulpen aan de voet van Vondel in het Vondelpark. Zij maken een begin van de 30.000 bloembollen die daar geplant gaan worden. Vrijwilligers van Vrienden van het Vondelpark klaren de rest van de klus.

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn voor een foto/video verslag.
 
1 november 2017
10.00 uur – 11.00 uur.
Vondelmonument in het Amsterdamse Vondelpark   

Voor meer ifnormatie: Bulbs4Kids, Anne Verdoes, 06 55 14 44 42, verdoes@ibulb.org of Jessica Ruitenberg, 06 53 93 92 67, ruitenberg@ibulb.org

Initiatief Bulb4Kids

Bulbs4Kids, het Tulp Festival,  en de Vereniging Vrienden van het Vondelpark hebben met elkaar het initiatief genomen om deze Tulpenplantdag te organiseren.

  • De campagne Bulbs4Kids laat 2.450 basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland en Canada bloembollen ontdekken. Via een Bulbs4Kids bloembollenpakket leren ze alles over bloembollen en verfraaien ze de schooltuinen door gezamenlijk bloembollen te planten.
  • Tulp Festival heeft als doel om de tulp weer zichtbaar te maken in de stad en heeft de wens voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen die in Amsterdam worden geplant, wat bijdraagt aan een positieve uitstraling van de stad. 

De Vereniging Vrienden van het Vondelpark zet zich in voor het behoud van de groene oase die Amsterdams populairste park, het Vondelpark, is.